Guisat de pèsols, verdures i cansalada, recepta de l'exèrcit Suïs
Categoria:
Llegums i verdures
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de pèsols desgranats
- 100 grams d'api-nap
- 100 grams de pastanaga
- 1 porro
- 2 cebes grans
- 300 grams de patates farinoses
- 100 grams de cansalada, fumada
- 20 grams de llard de porc
- 1 cullerada de marduix
- 2 tiges de julivert
- 2 litres d'aigua
- 8 culleradetes de brou granulat de verdures
- Sal i pebre blanc.
4 racions
Elaboració
Fon el llard a l'olla, a foc baix.
Afegeix la cansalada fumada tallada a daus petits, i deixa enrossir lleugerament.
A continuació, salta les cebes picades, fins que quedin transparents.
Afegeix les pastanagues tallades a daus, l'api i el porro picat.
Puja la temperatura i cuina a foc lent, tot remenant. No massa temperatura, en cas contrari hi ha perill de cremar el guisat.
Afegeix un litre d'aigua i barreja bé el guisat.
Agrega els pèsols tot remenant i després l'aigua que queda.
Porta tot a ebullició.
A continuació, afegeix el brou granulat de verdures (1 culleradeta per 1/4 de litre) i agrega el marduix,
continua, cuina'n a temperatura baixa.
Passats uns 20 minuts, incorpora les patates tallades a daus i cuina a foc lent durant uns 40 minuts més.
Agita amb freqüència perquè no s'enganxi res, especialment important, en el darrer terç.
Assaona amb pebre blanc i una mica de sal al gust.
Finalment barreja el julivert picat i salsitxes si t'agraden, barreja bé el guisat.
Serveix aquest guisat ben calent en un dia d'hivern que faci molt fred.
Notes
La quantitat de cansalada es pot elevar fins a uns 200 g.
Per descomptat, també podeu prendre pèsols secs sense pelar, però abans s'han de remullar unes 12 hores.
Un altre desavantatge són les pells de pèsol del guisat, que poden provocar una activitat intestinal augmentada.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1505 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.