Sopa de patates a l’estil de Berlín
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 kg de patates farinoses
- ½ kg de verdures congelades per sopa
- 100 grams de pernil, tallat a daus (pernil o cansalada magra)
- 2 cebes
- 500 grams de salsitxes per bulli
- 2 fulles de llorer
- 2 grans de pebre negre
- 8 cullerades de brou vegetal en pols o granulat.
- Sal i pebre
- ½ remet de julivert
- 4 cullerades de llard o mantega
10 racions
Elaboració
Pela les patates, talla a trossos petits, posa-les a una olla, cobreix amb aigua, afegeix sal i porta a ebullició.
En una segona olla gran, fon el llard o la mantega i salta els daus de pernil o la cansalada.
Pela les cebes, talla a daus petits i agrega a l'olla, salteja fins que estiguin vidrioses, però que no prenguin color.
Afegeix les verdures congelades i aproximadament ½ litre d'aigua i deixa bullir.
Agrega el brou de verdures granulat, les fulles de llorer, els grans de pebre, i aproximadament ½ culleradeta de pebre, remena bé i cuina a foc lent fins que les patates de l'altra olla estiguin cuites.
A continuació, aboca l'aigua, de coure les patates, a les verdures (no la llencis).
Premsa les patates fins a obtenir un puré i agrega a l'olla de les verdures.
Afegeix aigua suficient per donar un total d'uns 5 litres de líquid.
La sopa de patates ha de quedar més aviat espessa, no massa aquosa.
Porta a ebullició i deixa coure a foc lent uns quants minuts més, a foc lent.
Mentrestant, talla les botifarres a rodanxes d'1 cm aproximadament i agrega a l'olla.
Finalment, espolsa el julivert per sobre la sopa i condimenta amb sal i pebre si és necessari.
Notes
La sopa té més bon gust, com tots els guisats, l'endemà.
Les restes de sopa, es poden congelar.
En comptes de salsitxa, pots agrega unes boles petites de carn de pilota o mandonguilles.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1776 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.