Gratinat de colinap
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 30 grams de mantega
- 150 grams de pebrots grocs
- 800 grams de colinap
- 150 grams de blat de moro de conserva
- 200 grams de pastanagues
- 100 grams de cansalada fumada
- 150 grams de cebes
Salsa:
- 1 culleradeta de mantega per untar la safata per al forn
- 1 ou
- 200 ml de brou vegetal
- 150 grams de formatge Gouda
- 1 cullerada de cerfull
- 1 mica de nou moscada
- 1 polsim de sal i pebre
- 200 grams de crema batuda
- 2 culleradetes de farina.
4 racions
Elaboració
Neteja, renta, asseca i pela les pastanagues i la colinap.
Talla les pastanagues i la colinap a rodanxes de ½ centímetre de gruix i cou en molt poca aigua salada durant uns 10 minuts.
A continuació, salta en una paella amb greix, la ceba tallada a daus, quan comenci a agafar color, agrega el pebrot, el blat de moro, la cansalada i cuina fins que estigui al dente.
Reparteix a la safata greixada el preparat de verdures anterior.
Per a la salsa:
Barreja a la crema batuda, l'ou, la farina, la nou moscada, el cerfull, el brou de verdures i mescla tot be.
Aboca la salsa sobre les verdures, cosa que donarà com a resultat una crosta picant al coure al forn.
Assaona amb sal i pebre al gust
Espolsa pel damunt el Gouda acabat de ratllar i deixa coure al forn preescalfat a 200 graus durant 30 minuts.
La salsa de colinap combina els ingredients entre si i garanteix que el gratinat quedi ben suculent.
Acabada la cocció, serveix el gratinat immediatament
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1803 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.