Espirals amb pa ratllat torrat i barreja d’anxova, béicon i col rissada
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 5 grans d'all
- 2 cullerades de mantega
- 4 filets d'anxova (sense pell i espines)
- 8 cullerades de pa ratllat
- 50 grams de béicon a daus petits
- 5 cullerades soperes d'oli d'oliva
- 400 grams de col rissada (tallada a tires)
- 80 grams de parmesà
- 250 grams d'espirals
4 racions
Elaboració
Cuina la pasta amb aigua salada segons les instruccions del paquet i després reserva.
Mentre la pasta es cuina, pica finament els grans d'all.
Col·loca els 4 filets d'anxova en conserva en un bol petit i aixafa amb una forquilla.
A continuació, escalfa en una paella, a foc mitja les 2 cullerades de mantega.
Salta la cansalada i les anxoves amb només 1/5 de l'all picat, de manera que fregeixis més o menys 1 all, amb la mantega (la resta arriba després).
A continuació, afegeix les 8 cullerades de molla de pa o pa ratllat.
Fregeix la barreja durant uns 10 minuts o fins que les molles es tornin daurades.
Amaneix amb pebre negre i reserva.
Escalfa a foc mitjà, 5 cullerades soperes d'oli d'oliva en una paella gran.
Afegeix la resta d'all picat (és a dir, 4 grans) i els fregeixes fins que estiguin daurats.
Si vols, pots afegir 1/2 cullerada de flocs de xili.
Cuina una mica més, a poc foc, agrega la col, i barreja tot bé.
Cuina la col uns 10 minuts, remenant de tant en tant, fins que quedi "caramel·litzada".
A continuació, afegeix la barreja d'anxova i la molla preparada. Escalfa el conjunt tot junt, i afegeix els 80 grams de parmesà.
Retira la cassola del foc.
Amaneix amb sal i pebre i ja tens el plat acabat.
Notes
Pasta amb pa ratllat, anxoves, all i col rissada caramel·litzada.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1554 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.