Risotto de carabassó amb pernil
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 100 grams de mantega
- 4 cullerades soperes d'oli d'oliva
- 100 grams de parmesà, ratllat
- 1 l de brou de vedella
- 350 grams d'arròs per risotto
- 1 polsim de sal i pebre
- 150 grams de pernil cuit
- 1 dl de vi blanc sec
- 2 carabassons
- 1 ceba grossa
4 racions
Elaboració
Pela la ceba i pica ben fina.
En un cassó, porta a ebullició el brou.
Fon la meitat de la mantega en un cassó, rosseja les cebes, afegeix l'arròs i salta fins que els grans quedin vidriosos.
Desglaça amb el vi i deixa evaporar.
Aboca gradualment al brou calent, continua remenant fins que l'arròs estigui gairebé cuit (aproximadament uns 15 minuts).
Renta els carabassons, talla els extrems i talla a daus petits.
Escalfa l'oli d'oliva en una paella i fregeix el carabassó durant uns 3 - 5 minuts.
Barreja el parmesà ratllat en el risotto i deixa coure uns 5 minuts més.
Talla el pernil a daus grossos.
Barreja la resta de mantega, el pernil i les verdures, i agrega a l'arròs risotto, condimenta amb sal i pebre al gust.
Reparteix el risotto en plats, guarneix amb els cubs de carabassó i els daus de pernil.
Notes
Un meravellós risotto de carabassó, refinat amb cubs de pernil i parmesà ens fa somiar. Prova aquest cremós risotto!
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2871 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.