Llom de porc senglar amb salsa d`oporto
Categoria:
Carns
Típica de: Suïssa → Alps
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 llom de porc senglar, 4 xampinyons, 50 cl crema de llet, 1 escalunya, 25 grams de mantega, 1 placa de pasta fullada 20 X 20 cm, 1 rovell liquat amb una cullerada d’aigua, 1 cullerada de granes de sèsam, sal y pebre
Per a la salsa d`oportorto:
- 25 grams de mantega, 1 escalunya grossa, 25 grams de panses de Corint, 1 tros de pela de taronja, 1 trosset de canyella, 2 decilitres de suc de carn i 1 decilitre d`oporto
4 racions
Elaboració
Un dia abans salpebreu el llom i marqueu-lo a la paella. Deixeu-lo totalment cru. Talleu els xampinyons en làmines i l’escalunya en daus petits, blanquegeu-ho tot dins d’un cassó amb la mantega. Deixeu-ho coure uns minuts i afegiu-hi la crema de llet, deixeu-ho al punt de sal. Reserveu-ho a la nevera. El dia següent, estireu la pasta de full en paper de forn amb una mica de farina, deixeu-la molt prima. Pinteu els laterals de rovell d’ou. Poseu el llom fred a sobre de la pasta de full i per sobre el llom, la crema de xampinyons. Emboliqueu el llom amb la pasta de full i poseu-lo en una safata amb paper de forn. Pinteu la pasta de full amb el rovell, afegiu-hi el sèsam per sobre. Poseu-lo al forn a 220º uns vint minuts. Si voleu la carn més cuita deixeu-lo uns 5 o 10 minuts més.
Per la salsa d`oporto :
Poseu la mantega en una cassola al foc. Afegiu-hi l’escalunya picada, les panses, la pela de taronja i la canyella. Deixeu-ho blanquejar una mica. Afegiu-hi el Porto i deixeu-ho que bulli i flamegeu-ho, quan s’apagui la flama afegiu-hi el suc de carn. Deixeu-ho bullir uns 10 minuts i lligueu-ho amb una mica de Maizena espessant.
Notes
Per muntar el plat : Presenteu el llom tot sencer i talleu-lo a taula, serviu-lo amb la salsa al costat.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1246 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.