Bacallà amb sípia i musclos
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Cantabria
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 700 g. de bacallà dessalat
- 250 g. de sípies petites
- 250 g. de musclos
- ½ ceba tendra
- 1 gra d'all
- 4 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 1 cullerade de julivert fresc picat
- 1 culleradeta de farina
- Sal marina.
4 racions
Elaboració
El bacallà dessalat es posa entre dos draps o paper absorbent de cuina, per assecar-lo bé.
En una cassola es posa un dit d'aigua i s'obren els musclos al vapor després d'haver-los netejat. Un cop fets al vapor, es cola el brou i es reserven els musclos sense closca i el brou de la cocció.
Es netegen les sípies i es trossegen.
En una cassola de fang, es posen tres cullerades d'oli i es pocha la ceba, finament tallada, al costat dels alls picats i una mica de sal.
Un cop pochada, s'agreguen les sípies i es deixen fer a foc baix, durant uns cinc minuts aproximadament, donant-los voltes amb una cullerada de fusta, perquè no s'enganxin. S'agrega una culleradeta de farina i es fregeix amb el conjunt.
Es rega amb el brou dels musclos i la salsa quedarà lligada. Es comprova el punt de sal i es fica el bacallà amb la pell cap amunt. S'incorporen els musclos, i s'empolvora el julivert en forma de pluja. Es tapa la cassola, i es deixa coure a foc mig, durant sis o vuit minuts, i se serveix calent, en la mateixa cassola.
Notes
no perdeu la oportunitat de provar aquesta senzilla i rica recepta que he guisat avui:
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1527 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.