Gambes d’Arenys amb suquet

Ingredients

  • 20 gambes grosses d’Arenys
  • 750 g de tomàquets ben madurs
  • 5 grans d’all
  • 12 avellanes torrades
  • 3 preses de xocolata negra
  • 2 galetes
  • Un trosset de pa fregit
  • 1 copa de conyac bo
  • Julivert, sal, pebre negre i una miqueta d’aigua

4 racions

Elaboració

Poseu un raig d’oli d’oliva en una cassola i fregiu-hi tres grans d’all, un cop rossos, els traieu i reserveu.
En aquest mateix oli, fregireu les gambes, que també reservareu.
En un bol gros poseu els tres alls fregits, els dos grans d’all crus, les 12 ametlles torrades i pelades, les tres preses de xocolata, els tomàquets pelats, el pa fregit, la copa de conyac, amb la sal, el pebre i el julivert, tot plegat, passat per la batedora fins que el conjunt quedi homogeni i fi, es posa a coure uns 45 minuts fins que, reduït, hagi agafat un color més aviat fosc.
Passats aquests 45 minuts, hi afegiu les gambes fregides i ho deixeu que faci un xup-xup entre 10 i 15 minuts més.

30min

Notes

Convé tenir a mà uns bons tovallons, perquè no deixarem de llepar-nos-en els dits.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1614 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: