Ganache de xocolata

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Suïssa
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 2 parts de xocolata de postres
  • 1 part de nata

4 racions

Elaboració

Sempre farem servir aquestes mesures com a punt de partida, ja que així obtindrem una pasta molt cremosa i que no se solidificarà quan es refredi (però que conservarà la forma que li donem), si la vols més clara, hi afegiu més nata... si la vols més espessa, doncs més xocolata!
Amb 200 grams de xocolata i 100 grams de nata surten... 300 grams de ganache, suficient per fer una capa de pastís o per unes 30-40 trufes petites.
Primer de tot posem la nata en un cassó i la fem bullir.
Quan hagi arrencat el bull, parem el foc i hi afegim la xocolata... si la afegiu esmicolada, anireu més ràpid. Si us fa mandra esmicolar-la, haureu de barrejar més estona.
Anem remenant, amb el foc aturat, i la xocolata s'anirà fonent.
Aquí gairebé ja ho tenim tot desfet.
Quan ho tinguem ben barrejat i sense cap tros de xocolata per desfer, podem dir que gairebé ja està, ja li tenim el peu al coll. Ho reservem una estona a la nevera perquè agafi consistència. Aquesta estona varia segons la temperatura de la mescla, però amb mitja hora o una hora n'hi haurà prou.
Ara ho traiem de la nevera, agafem el batedor i ho batem com si muntéssim nata. Us recomano que feu servir l'elèctric si el teniu, perquè la mescla és força espessa i cal batre una bona estona...
Quan tinguem la consistència desitjada, ja ho tenim fet! Ara ho podem fer servir per farcir un pastís, fer-ne unes trufes o menjar-nos-el a cullerades, etc.

Notes

El dia que un xocoaddicte et demani un pastís per fer-se passar la síndrome d'abstinència, no ho dubtis pas, omple'l amb ganache de xocolata (o fes-li unes textures de xocolata com aquestes). Les passes per fer aquest farcit són molt fàcils i quedaras com una professional. Per cert, amb el resultat final també podem fer-ne boletes, arrebossar-les amb cacau o amb cagarrets de xocolata i tindreu unes trufes de primera!


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2125 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Joan Corminas diu:
Recepta dedicada a la companya Dolça perquè gaudeixi fent pastissos de xocolata
Dolça diu:
EI Joan, gràcies!!!!
Ja veig que has posat mans a la massa ben aviat!!!

Ës una recepta per a xocoaddictes autèntics... m'encanta i de tant en tant ens regalem amb algun coc farcit de ganache ;-)
Jo tan aviat rebi el lot VALIRA faré alguna creació per atots vosaltres, per agrair-vos els vots.

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: