Coques d'oli
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de: Espanya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grs. de farina.
- 50 grs. de llevat de pa.
- 7 cullerades d'oli d'oliva.
- 1 cullerada de sucre.
- Sal gruixuda i sal normal.
4 racions
Elaboració
Comencem diluint el llevat en mig got d'aigua temperada, afegim el sucre i barregem bé.
Abocar el llevat diluïda en un bol i afegir 5 cullerades de farina i treballar fins aconseguir una massa tova i uniforme; deixar reposar durant 1 hora cobrint-la amb un drap.
En un bol afegir la massa fermentada juntament amb la resta de farina, una tassa d'aigua, 2 cullerades d'oli i 1 culleradeta de sal fina, treballar fins a aconseguir una massa uniforme i deixar reposar uns altres 30 minuts.
Amassar de nou durant uns minuts i deixar fermentar durant 15 minuts més.
Barrejar 4 cullerades d'aigua amb 4 d'oli d'oliva i 1 cullerada de sal gruixuda.
Estendre la massa i posar-la en una safata de forn prèviament untada amb oli i pintar la massa amb la meitat de la barreja d'aigua i oli, deixar que fermenti durant 20 minuts (també es pot preparar en petites coques circulars).
Introduir en el forn durant aproximadament 20 minuts a 220 º, la superfície ha de quedar daurada; treure del forn i pintar-la amb la barreja sobrant d'oli i aigua.
Notes
Si es desitja es pot afegir una mica de sucre per sobre per obtenir unes postres més dolç
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2201 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.