Caldereta de Pescadors
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 4 rodanxes de llissa
- 1 rodanxa de rap
- 1 filet de mero
- 4 rodanxes de llobarro
- 4 rodanxes de gallina de mar
- 8 musclos
- 1 / 2 l de brou de peix
- 1 / 2 copa d'absenta
- 1 cullerada de farina
- 1 nyora
- 1 / 2 kg. de tomàquets madurs
- 8 dents d'all
- 1 ceba
- 12 ametlles torrades
- 1 cullerada de pinyons
- 2 dl. d'oli
- 4 fulles de llorer
- Julivert
- Pebre
- Sal i
- 2 litres d'aigua.
Elaboració
Es posa una cassola al foc amb dos litres d'aigua, un tomàquet tallat en meitats, la ceba, dues fulles de llorer, dos grans d'all picats, la nyora i una mica de sal.
Es deixa coure durant mitja hora i s'afegeix el cap de la "gallina" i una mica més de espines de peix i es deixa coure durant mitja hora més.
Un cop cuit es reserva el brou, ja que farà falta mig litre, aproximadament per coure la caldereta.
Es posa al foc una cassola de fang amb l'oli i quan estigui calent es tiren els alls filetejats.
Quan comencin a daurar-se, s'hi afegeix la farina, es daura una mica i s'incorpora el tomàquet sense pells ni llavors, el julivert, el llorer, el pebre, la sal i l'absenta.
Es remou i s'afegeix el brou i els musclos prèviament rentats.
Quan aquests s'obrin, es treuen les valves i es deixen els musclos a la cassola.
En un morter es trituren les ametlles i els pinyons, i s'agreguen a la cassola.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1063 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.