Pipe rigate (colzets) amb llebre o conill
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 500 grams de colzets,
- 1 llebre o 1 conill,
- 50 grams de cansalada magra,
- 50 grams de mantega,
- 1/2 decilitre d'oli d'oliva,
- 1 ceba,
- 1 pastanaga,
- 1 branca d'api,
- Mig litre de vi negre sec,
- 1 fulla de llorer,
- 1 ramet de farigola,
- 50 grams de formatge manxec sec ratllat,
- Sal, pebre i nou moscada.
4 racions
Elaboració
Posar la llebre o el conill a macerar 4 hores, tallar a trossets, posar-los en una cassola, afegir mitja ceba i l'api picats molt fins, el llorer, la farigola, uns grans de pebre, nou moscada ratllada i una culleradeta de sal, barrejar tot bé i cobrir amb el vi negre.
En una cassola, ofegar en oli i llard la cansalada, tallada en tires, la resta de la ceba i la pastanaga picades fines.
Quan la ceba comenci a daurar, afegir els trossos de llebre o conill, ben escorreguts, assaonar amb sal i pebre i daurar uniformament.
Ruixar la carn amb un cullero de del vi i verdures de la maceració.
Deixar coure a foc lent, afegint, a poc a poc durant la cocció, la resta del vi.
Quan la carn estigui ben cuita, retirar-la de la cassola i reservar, procurant que no es refredi.
Passar pel passapuré el fons de la cocció i reservar-lo en un lloc calent.
Coure la pasta en abundant aigua fins que estigui al dente, escórrer i abocar-la en una safata de servir, condimentarla amb el suc de cocció calenta.
Servir la carn a part, amb o sense guarnició, la pasta, només amb el suc i sabor de la carn, ja és un plat ric i complet. Servir el formatge apart.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2153 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.