Gratinat de bacallà amb porros
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 gr de lloms de bacallà, ja dessalat
- 4 porros, només la part blanca
- 50 gr de formatge d'Idiazábal curat i ratllat
- 400 cl de llet
- 50 gr de farina de blat
- 50 gr de mantega
- 1 escalunya
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- ½ dl de nata líquida
- 1 mica de nou moscada
- Sal
4 racions
Elaboració
Es posa el bacallà, ja dessalat, en una cassola.
Es cobreix amb aigua i es porta a ebullició.
Just quan arrenqui el bull es retira del foc i es deixa reposar, durant uns quatre a cinc minuts, dins de la seva pròpia aigua de cocció.
Transcorregut aquest temps, es treu el bacallà, se li treuen la pell i les espines i s'esmicola.
Es posa una mica de mantega i igual quantitat d'oli d'oliva en una cassola. S'afegeix l'escalunya picada i s'ofega.
Quan estigui ja cuita, es tira la farina en pluja i es sofregeix batent amb la vareta.
Quan comenci a agafar color se li va afegint llet, a poc a poc, barrejant bé amb la vareta i assaonant amb sal i una mica de nou moscada.
Quan s'obtingui una beixamel, no massa espessa, s'hi afegeix mig decilitre de nata i s'incorpora el bacallà esqueixat. Es barreja i es reserva prop de la calor.
Es posa una mica d'oli en una cassola i quan estigui calent es tiren els porros nets i tallats en juliana fina, i s'ofeguen. Quant s'estovin, s'aparten.
S'unta amb mantega una safata de forn. Es reparteixen els porros en el fons i es col • loca al centre la beixamel de bacallà. S'empolvora tota la superfície amb el formatge ratllat i es fica la font al forn ja calent, sota el gratinador, fins que la superfície estigui daurada.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2585 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.