Gratinat de bacallà amb porros

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 500 gr de lloms de bacallà, ja dessalat
  • 4 porros, només la part blanca
  • 50 gr de formatge d'Idiazábal curat i ratllat
  • 400 cl de llet
  • 50 gr de farina de blat
  • 50 gr de mantega
  • 1 escalunya
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • ½ dl de nata líquida
  • 1 mica de nou moscada
  • Sal

4 racions

Elaboració

Es posa el bacallà, ja dessalat, en una cassola.
Es cobreix amb aigua i es porta a ebullició.
Just quan arrenqui el bull es retira del foc i es deixa reposar, durant uns quatre a cinc minuts, dins de la seva pròpia aigua de cocció.
Transcorregut aquest temps, es treu el bacallà, se li treuen la pell i les espines i s'esmicola.
Es posa una mica de mantega i igual quantitat d'oli d'oliva en una cassola. S'afegeix l'escalunya picada i s'ofega.
Quan estigui ja cuita, es tira la farina en pluja i es sofregeix batent amb la vareta.
Quan comenci a agafar color se li va afegint llet, a poc a poc, barrejant bé amb la vareta i assaonant amb sal i una mica de nou moscada.
Quan s'obtingui una beixamel, no massa espessa, s'hi afegeix mig decilitre de nata i s'incorpora el bacallà esqueixat. Es barreja i es reserva prop de la calor.
Es posa una mica d'oli en una cassola i quan estigui calent es tiren els porros nets i tallats en juliana fina, i s'ofeguen. Quant s'estovin, s'aparten.
S'unta amb mantega una safata de forn. Es reparteixen els porros en el fons i es col • loca al centre la beixamel de bacallà. S'empolvora tota la superfície amb el formatge ratllat i es fica la font al forn ja calent, sota el gratinador, fins que la superfície estigui daurada.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2585 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: