Cassola de carxofes i pa

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 8 carxofes,
  • 2 escalunyes,
  • 1 porro,
  • 500 ml d’aigua,
  • 100 g pasta seca (petita),
  • 100 g de pa sec,
  • Farigola,
  • Oli i sal

Per a la picada:

  • 70 g de parmesà,
  • 1 all,
  • 30 g de pinyons
  • I oli

4 racions

Elaboració

Per començar, en una cassola amb oli poseu-hi l’escalunya picada i tireu-hi una mica de sal.
Mentre es cou, a foc baix, talleu el porro, afegiu-lo a la cassola i deixeu-ho coure uns 3 minuts.
Mentrestant, talleu les carxofes a vuitens, poseu-les també a la cassola, saleu-ho tot una mica més i deixeu-ho sofregir un minut més.
Seguidament, tireu-hi la pasta, una punta de farigola i l’aigua i deixeu-ho bullir uns 12 minuts.
A continuació, mentre preescalfeu el forn al màxim, llesqueu el pa sec, afegiu les llesques a la cassola i feu la picada en un morter: piqueu l’all, afegiu-hi els pinyons i el parmesà ratllat i emulsioneu-ho amb oli al gust.
Tot seguit, aboqueu la picada damunt del pa que teniu a la cassola i poseu-ho a gratinar al forn a la màxima potència, 1 o 2 minuts, fins que tingui el color que us agradi.
I ja per acabar, ja podeu servir la cassola.
Si la deixeu reposar un mínim de mitja hora, molt millor.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

815 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: