Bacallà "com natas á Bracarense"
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 4 lloms de bacallà al "punt de sal".
- 800 gr de patates.
- 2 cebes.
- 3 grans d'all.
- 50 gr de farina.
- 40 gr de mantega.
- 350 ml de llet i 150 ml de nata líquida.
- Sal, pebre i nou moscada.
- Oli d'oliva.
- Pa ratllat o formatge parmesà.
4 racions
Elaboració
Cou els lloms de bacallà en 500 ml d'aigua durant dos minuts. Escórre, neteja de pells i espines i deixa refredar en un plat.
Reserva l'aigua de la cocció.
Pela les patates, talla en rodanxes i fregeix en bastant oli molt calent sense que arribin a daurar-se, però si estovar.
Escórre les patates sobre un paper absorbent.
Assaona i reserva.
Pela i talla les cebes a rodanxes.
Pela i picar els alls.
Retira gairebé tot l'oli de la paella que hem fet servir per a les patates i sofregir dos alls en aquest oli durant uns minuts fins que s'estovin. Escórre i reserva.
Per preparar la beixamel, fon a foc lent la mantega en un cassó, afegeix la farina i remena. Incorpora uns 300 ml de l'aigua de cocció (millor si segueix una mica tèbia) que hem reservat. Remena sempre, i seguir a foc lent. Quan comenci a espessir. Afegir la nata i la llet, assaonar amb sal, nou moscada i pebre. Seguir remenant fins que espesseixi.
Pre escalfeu el forn a 180. Untar amb mantega una safata de forn. Formar una base amb les patates, l'all i la ceba, col·loca els lloms sobre aquestas, cobreix amb la salsa i escampa el pa o el formatge ratllat.
Cou al forn durant uns 30 minuts o fins que el formatge estigui ben daurat.
Notes
No és precisament una recepta baixa en calories, però val la pena provar-la, ¡sens dubte!.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1487 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.