Lasanya de salmó
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Estació: estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una mica d'oli d'oliva
- 1 ceba, finament picada
- 300 g de bròquil, tallat en remets petits i cada un a quarts
- Tomaquet al gust
- 2 cullerades de farigola, finament picada
- ½ culleradeta de sal
- Una mica de pebre
- 2 dl de crema fresca
- 2 dl de brou de verdures
- 1 llimona orgànica, només la pela ratllada
- ¼ culleradeta de sal
- Una mica de pebre
- 500 g de filet de salmó sense pell, amb la capa de greix fosca eliminada
- ¼ culleradeta de sal
- 9 fulles de lasanya verda
- 150 g de mozzarella, arrancada a pessics
- 2 pessics de sal i
- Una mica de pebre
4 racions
Elaboració
Deixa que l’oli s’escalfi.
Sofregeix la ceba i lleugerament el bròquil, afegeix 3 cullerades d’aigua, tapa i cou durant 3 minuts a foc lent.
Barreja els tomàquets i la farigola al sofregit de ceba i bròquil i assaona al gust.
Afegeix la mescla amb la crema fresca, el brou i la pell de llimona ratllada i assaona.
Talla el salmó al llarg en tres trossos i cada tros en tacs d'aproximadament d`1 centímetre, i sala al gust.
Reparteix 4 cullerades de salsa de crema a la forma per al forn, ben greixada.
Primera capa:
3 fulles de lasanya, 6 cullerades de salsa de crema amb verdures, la meitat del salmó, la meitat de la barreja de verdures i a sobre 6 cullerades de salsa de crema.
Segona capa:
3 fulles de lasanya, 6 cullerades de salsa de crema amb verdures, l’altra meitat del salmó, barreja de verdures i 6 cullerades de salsa de crema al damunt.
Tercera capa:
3 fulles de lasanya, 6 cullerades de salsa de crema amb verdures, i el formatge Mozzarella trossejat a pessics, assaona amb sal i pebre al gust. Finalment, reparteix la salsa de crema amb la resta de verdures Restant, per tota la superfície de la lasanya
Gratinat:
Preescalfa el forn a 200 graus, col·loca la forma en la meitat inferior del forn i gratina aproximadament uns 30 minuts.
Retira la forma del forn i deixa reposar breument abans de servir.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1575 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.