Lasanya de salmó

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Una mica d'oli d'oliva
  • 1 ceba, finament picada
  • 300 g de bròquil, tallat en remets petits i cada un a quarts
  • Tomaquet al gust
  • 2 cullerades de farigola, finament picada
  • ½ culleradeta de sal
  • Una mica de pebre
  • 2 dl de crema fresca
  • 2 dl de brou de verdures
  • 1 llimona orgànica, només la pela ratllada
  • ¼ culleradeta de sal
  • Una mica de pebre
  • 500 g de filet de salmó sense pell, amb la capa de greix fosca eliminada
  • ¼ culleradeta de sal
  • 9 fulles de lasanya verda
  • 150 g de mozzarella, arrancada a pessics
  • 2 pessics de sal i
  • Una mica de pebre

4 racions

Elaboració

Deixa que l’oli s’escalfi.
Sofregeix la ceba i lleugerament el bròquil, afegeix 3 cullerades d’aigua, tapa i cou durant 3 minuts a foc lent.
Barreja els tomàquets i la farigola al sofregit de ceba i bròquil i assaona al gust.
Afegeix la mescla amb la crema fresca, el brou i la pell de llimona ratllada i assaona.
Talla el salmó al llarg en tres trossos i cada tros en tacs d'aproximadament d`1 centímetre, i sala al gust.
Reparteix 4 cullerades de salsa de crema a la forma per al forn, ben greixada.

Primera capa:

3 fulles de lasanya, 6 cullerades de salsa de crema amb verdures, la meitat del salmó, la meitat de la barreja de verdures i a sobre 6 cullerades de salsa de crema.

Segona capa:

3 fulles de lasanya, 6 cullerades de salsa de crema amb verdures, l’altra meitat del salmó, barreja de verdures i 6 cullerades de salsa de crema al damunt.

Tercera capa:

3 fulles de lasanya, 6 cullerades de salsa de crema amb verdures, i el formatge Mozzarella trossejat a pessics, assaona amb sal i pebre al gust. Finalment, reparteix la salsa de crema amb la resta de verdures Restant, per tota la superfície de la lasanya

Gratinat:

Preescalfa el forn a 200 graus, col·loca la forma en la meitat inferior del forn i gratina aproximadament uns 30 minuts.
Retira la forma del forn i deixa reposar breument abans de servir.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1575 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Joan Corminas diu:
El tomàquet es barreja en el sofregit de ceba i bròquil
Quants tomàquets ?........ al gust

Corregit:

De 1 centímetre correspon d'1 centímetre
De 9 placas correspon fulles
De pesics correspon pessics
De el rest correpon la resta
Trosejat correspon trossejat

Espero que estiguis conforme. Joan.c

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: