Pastis Caprese a la Llimona

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 200 grams d'ametlles mòltes i pelades
  • 100 g de xocolata blanca, ratllada gruixuda
  • 100 g de sucre
  • 50 g de midó de blat
  • 1 culleradeta i mitja de llevat
  • 3 llimones orgànics, la ratlladura, i el suc
  • 5 ous
  • 150 g de mantega, fosa i refredada
  • 100 g de sucre
  • Sucre glaç per empolvorar

4 racions

Elaboració

Per a un motlle desmuntable de 26 cm de diàmetre.
Folra amb paper d'enfornar la base del motlle i greixa bé les parets interiors.
Col•loca en un bol gran les ametlles i tots els ingredients fins i incloent el llevat i barreja bé el conjunt.
Ratlla la llimona directament en un segon bol, a part esprémer el suc i deixa de banda.
Agrega els ous i el sucre a la ratlladura de llimona, regira durant uns 5 minuts, amb el batedor de la batedora elèctrica fins a obtenir una crema molt lleugera i escumosa.
Aboca 3 cullerades de suc de llimona reservat, a la mantega fosa i afegeix a la barreja d'ametlles, després barreja amb la barreja d'ou.
Posa la massa en el motlle preparat i enforna durant 25 minuts, a la meitat inferior del forn prees calfat a 180 graus.
Mulla el pastís amb el suc de llimona restant.
Cobreixi el pastís amb paper d'alumini i cou durant uns 25 minuts més.
Temps total de cocció: 50 minuts, retira, refreda lleugerament i desmunta la vora del motlle.
Fes lliscar el pastis juntament amb el paper d'enfornar sobre una reixeta per refredar.
Tapa el pastís i deixa reposar prop de 8 hores o tota la nit en un lloc fresc.
Col•loca el pastís en un plat, retira el paper, i escampa-hi sucre glacé.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

938 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: