Puré de Coliflor amb gambes
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 coliflor petita
- 3-4 patates
- 200 ml de nata
- 50 g de mantega
- 200 g de gambetes
- Sal
- Pebre acabat de moldre
- Nou moscada
- 100 ml crema fraîche o crema agra
- 1 manat de julivert
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 1 polsim de sucre
4 racions
Elaboració
Pela les patates i talla-les a daus, elimina les fulles de la coliflor i separa, els remets.
La relació ha de ser aproximadament d'1/3 de patates i 2/3 de coliflor.
Reserva un ramell gros per mes tard fregir-lo.
Cou les patates i la coliflor en aigua i sal al voltant de 15 minuts o fins que estiguin toves, escorre i deixa que assequin uns instants, fes amb el conjunt un puré.
Afegeix la nata i la mantega i torna a remenar enèrgicament amb una cullera de fusta o batedor.
El puré ha de tenir una consistència cremosa. Condimenta amb sal i nou moscada acabada de ratllar.
Pica el ramell reservat i fregeix en una mica d’oli, aproximadament 1 minut perquè quedi creixent, assaona amb sal i sucre.
Serveix el puré al plat i reparteix pel damunt les gambetes bullides, agrega una gran cullerada de crema fresca o crema agra per sobre, escampa-hi julivert i el cruixent fregit de coliflor.
El que vulgui pot servir-se, pebre acabat de moldre i unes gotes d'oli d'oliva sobre el puré.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1270 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.