Puré de Coliflor amb gambes

Ingredients

  • 1 coliflor petita
  • 3-4 patates
  • 200 ml de nata
  • 50 g de mantega
  • 200 g de gambetes
  • Sal
  • Pebre acabat de moldre
  • Nou moscada
  • 100 ml crema fraîche o crema agra
  • 1 manat de julivert
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 1 polsim de sucre

4 racions

Elaboració

Pela les patates i talla-les a daus, elimina les fulles de la coliflor i separa, els remets.
La relació ha de ser aproximadament d'1/3 de patates i 2/3 de coliflor.
Reserva un ramell gros per mes tard fregir-lo.
Cou les patates i la coliflor en aigua i sal al voltant de 15 minuts o fins que estiguin toves, escorre i deixa que assequin uns instants, fes amb el conjunt un puré.
Afegeix la nata i la mantega i torna a remenar enèrgicament amb una cullera de fusta o batedor.
El puré ha de tenir una consistència cremosa. Condimenta amb sal i nou moscada acabada de ratllar.
Pica el ramell reservat i fregeix en una mica d’oli, aproximadament 1 minut perquè quedi creixent, assaona amb sal i sucre.
Serveix el puré al plat i reparteix pel damunt les gambetes bullides, agrega una gran cullerada de crema fresca o crema agra per sobre, escampa-hi julivert i el cruixent fregit de coliflor.
El que vulgui pot servir-se, pebre acabat de moldre i unes gotes d'oli d'oliva sobre el puré.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1270 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: