Allioli amb Bacallà a la Provençal

Ingredients

  • 500 g de lloms de bacallà
  • 200 g de buccins (Mol·lusc marí de closca petita en espiral)
  • 200 g de caragols de mar
  • 1 carabassó petit
  • 5 pastanagues
  • 4 porros
  • 1 kg de patates de mida mitjana
  • 200 g de mongetes verdes
  • 2 tiges d'api
  • 2 ous sencers
  • 1 Rovell d'ou
  • 1 llimona
  • 1 dl d'oli d'oliva
  • 5 grans d'all
  • 2 brots de farigola
  • 2 fulles de llorer
  • sal
  • pebre

4 racions

Elaboració

El dia abans: dessala el bacallà en aigua freda i mantén-lo embolicat amb fil de cuina per donar-li una millor presentació.
El mateix dia talla les puntes de les mongetes tendres.
Pela i rentar totes les verdures.
Talla els porros i l'api en trossos i el carabassó a rodanxes gruixudes.
Deixa senceres si les pastanagues són petites.
Cou totes les verdures per separat en aigua bullent amb sal i mantén a la calor un cop cuites
Rentar els caragols de mar i cuina durant 15 minuts en aigua amb sal i pebre, amb una branqueta de farigola i una fulla de llorer.
Renta 2 cops els buccins i cuina durant 10 minuts en aigua amb sal, menta, farigola i la fulla de llorer.
Mantén tot calent.
Escalda els lloms de bacallà durant 5-6 minuts fen moviment oscil·lant en aigua sense sal, aoni hauràs afegit la menta, la farigola i la fulla de llorer.

Allioli:

Cou els ous durant 10 minuts, refreda i elimina la closca.
Pica les dents d'all en el morter fins al punt de pomada, salpebre i afegeix els 2 rovells d'ou i oli d'oliva, tal com es fa una maionesa, al final agrega el suc de ½ llimona.
Posa el bacallà en un plat, i envolta amb totes les verdures tèbies o calentes, els caragols de mar, els buccins i els ous durs.

Notes

Aquesta recepte la baix degusta al

Hotel Restaurant L'Elefant Carcassona
D61113
Ruta de Narbona
11000 Carcassona,

Bon restaurant amb cuina Italiana


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1245 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: