Allioli amb Bacallà a la Provençal
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 g de lloms de bacallà
- 200 g de buccins (Mol·lusc marí de closca petita en espiral)
- 200 g de caragols de mar
- 1 carabassó petit
- 5 pastanagues
- 4 porros
- 1 kg de patates de mida mitjana
- 200 g de mongetes verdes
- 2 tiges d'api
- 2 ous sencers
- 1 Rovell d'ou
- 1 llimona
- 1 dl d'oli d'oliva
- 5 grans d'all
- 2 brots de farigola
- 2 fulles de llorer
- sal
- pebre
4 racions
Elaboració
El dia abans: dessala el bacallà en aigua freda i mantén-lo embolicat amb fil de cuina per donar-li una millor presentació.
El mateix dia talla les puntes de les mongetes tendres.
Pela i rentar totes les verdures.
Talla els porros i l'api en trossos i el carabassó a rodanxes gruixudes.
Deixa senceres si les pastanagues són petites.
Cou totes les verdures per separat en aigua bullent amb sal i mantén a la calor un cop cuites
Rentar els caragols de mar i cuina durant 15 minuts en aigua amb sal i pebre, amb una branqueta de farigola i una fulla de llorer.
Renta 2 cops els buccins i cuina durant 10 minuts en aigua amb sal, menta, farigola i la fulla de llorer.
Mantén tot calent.
Escalda els lloms de bacallà durant 5-6 minuts fen moviment oscil·lant en aigua sense sal, aoni hauràs afegit la menta, la farigola i la fulla de llorer.
Allioli:
Cou els ous durant 10 minuts, refreda i elimina la closca.
Pica les dents d'all en el morter fins al punt de pomada, salpebre i afegeix els 2 rovells d'ou i oli d'oliva, tal com es fa una maionesa, al final agrega el suc de ½ llimona.
Posa el bacallà en un plat, i envolta amb totes les verdures tèbies o calentes, els caragols de mar, els buccins i els ous durs.
Notes
Aquesta recepte la baix degusta al
Hotel Restaurant L'Elefant Carcassona
D61113
Ruta de Narbona
11000 Carcassona,
Bon restaurant amb cuina Italiana
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1245 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.