Bobotie (Plat de Carn Picada amb Curri, Ametlles i Fruita)
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Especialitat de Sud-àfrica.
- 25 g d'ametlles picades
- 1 llesca de pa blanc (30 g)
- 150 g de cebes
- 2 grans d'all
- 800 g de carn picada
- 2 cullerades de pasta de tomàquet
- Sal
- pebre
- D'1 a 2 cullerades d’oli
- De 2 a 3 culleradetes de curri picant en pols
- 100 g de melmelada d'albercoc
- 3 fulles de llorer
- 1 manat de julivert
- 4 ous
- 250 ml de llet
- 150 g d'arròs de gra llarg
- 1 cullerada de Cúrcuma
- 1 pal de canyella
- 50 g de panses
- 1 cullerada (10 g) de mantega
- 2 plàtans (cadascun d’aproximadament 160 g)
- 1 cullerada de suc de llimona
4 racions
Elaboració
Torra les ametlles en una paella seca fins que estiguin daurades, retira i deixa refreda.
Remulla el pa en aigua tèbia.
Pela les cebes i l'all i pica finament.
Prem bé el pa.
Pasta a carn mòlta, amb el pa i el tomàquet assaona amb sal i pebre.
Calenta l'oli en una paella, sofregeix la ceba i l'all.
Escampa la pols de curri i fregeix per dos minuts sense parar de remenar.
Agrega la melmelada d'albercoc, la carn picada i una fulla de llorer, barreja tot ben bé.
Afegeix 150 mil•lilitres d’aigua, porta a ebullició i cou a foc mitjà durant 15 minuts, remenant ocasionalment.
Renta el julivert, asseca les fulles i pica finament.
Mescla la carn picada, les ametlles i el julivert, reserva una cullerada de julivert a part.
Assaona amb sal i pebre.
Col•loca en una font de forn ovalada (35 x 21 cm), la mescla de carn picada.
Barreja els ous i la llet, assaona amb sal i pebre i aboca sobre la carn junt amb les dues fulles de llorer.
Enforna en el forn prees calfat (forn elèctric: 175 graus, d’aire: 150 graus i gas: posició 2) i cou durant uns 25 minuts.
Mentrestant, bull 300 mil•lilitres d’aigua salada, agrega l'arròs, la cúrcuma i canyella i deixa que s’infli durant 15 minuts a foc lent.
RentaBobotie les panses, escorre i barreja amb l’arròs, un cop cuit retira la branca de canyella i barreja la mantega en l'arròs.
Retira la cassola del forn, i escampa-hi el julivert restant.
Pela el plàtan i talla a rodanxes, ruixa amb el suc de llimona.
Serveix en plats, la carn amb l’arròs picant i les rodanxes de plàtan.
Amb aquest plat va molt bé acampanar-lo amb un chutney i coco ratllat.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1226 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.