Bobotie (Plat de Carn Picada amb Curri, Ametlles i Fruita)

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Especialitat de Sud-àfrica.
  • 25 g d'ametlles picades
  • 1 llesca de pa blanc (30 g)
  • 150 g de cebes
  • 2 grans d'all
  • 800 g de carn picada
  • 2 cullerades de pasta de tomàquet
  • Sal
  • pebre
  • D'1 a 2 cullerades d’oli
  • De 2 a 3 culleradetes de curri picant en pols
  • 100 g de melmelada d'albercoc
  • 3 fulles de llorer
  • 1 manat de julivert
  • 4 ous
  • 250 ml de llet
  • 150 g d'arròs de gra llarg
  • 1 cullerada de Cúrcuma
  • 1 pal de canyella
  • 50 g de panses
  • 1 cullerada (10 g) de mantega
  • 2 plàtans (cadascun d’aproximadament 160 g)
  • 1 cullerada de suc de llimona

4 racions

Elaboració

Torra les ametlles en una paella seca fins que estiguin daurades, retira i deixa refreda.
Remulla el pa en aigua tèbia.
Pela les cebes i l'all i pica finament.
Prem bé el pa.
Pasta a carn mòlta, amb el pa i el tomàquet assaona amb sal i pebre.
Calenta l'oli en una paella, sofregeix la ceba i l'all.
Escampa la pols de curri i fregeix per dos minuts sense parar de remenar.
Agrega la melmelada d'albercoc, la carn picada i una fulla de llorer, barreja tot ben bé.
Afegeix 150 mil•lilitres d’aigua, porta a ebullició i cou a foc mitjà durant 15 minuts, remenant ocasionalment.
Renta el julivert, asseca les fulles i pica finament.
Mescla la carn picada, les ametlles i el julivert, reserva una cullerada de julivert a part.
Assaona amb sal i pebre.
Col•loca en una font de forn ovalada (35 x 21 cm), la mescla de carn picada.
Barreja els ous i la llet, assaona amb sal i pebre i aboca sobre la carn junt amb les dues fulles de llorer.
Enforna en el forn prees calfat (forn elèctric: 175 graus, d’aire: 150 graus i gas: posició 2) i cou durant uns 25 minuts.
Mentrestant, bull 300 mil•lilitres d’aigua salada, agrega l'arròs, la cúrcuma i canyella i deixa que s’infli durant 15 minuts a foc lent.
RentaBobotie les panses, escorre i barreja amb l’arròs, un cop cuit retira la branca de canyella i barreja la mantega en l'arròs.
Retira la cassola del forn, i escampa-hi el julivert restant.
Pela el plàtan i talla a rodanxes, ruixa amb el suc de llimona.
Serveix en plats, la carn amb l’arròs picant i les rodanxes de plàtan.
Amb aquest plat va molt bé acampanar-lo amb un chutney i coco ratllat.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1226 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: