Puré de patata de colors

Ingredients

  • 1 kg de patates farinoses, pelades i tallades a trossos
  • 2 dl aproximadament de llet
  • 30 g de mantega
  • Sal,
  • Pebre
  • Nou moscada

Variants:

Per al puré de patates de colors s'afegeixen les següents quantitats a 250 g de patates:

Color taronja:

  • 4-5 cullerades de pastanagues cuites en puré o 6-8 cullerades de puré de carabassa

Color vermell:

  • 2-3 cullerades de suc de remolatxa

Color verd:

  • 5 cullerades de puré de pèsols o espinacs cuits

Color groc:

  • 1 sobre de safrà dissolt en 1 cullerada de llet

4 racions

Elaboració

Bull les patates en aigua amb sal, escorre completament l’aigua.
Passa les patates a través del Passe-bite mentre estan calentes, a una cassola
Afegeix la llet, la mantega, la sal i la nou moscada.
Barreja bé amb el puré de patates.
Prepara el puré de patates amb els colors.

Per al de color taronja:

La pastanaga i la carabassa es pot cuinar junt amb les patates. Utilitza per a 1 kg de patates 300-400 g de pastanaga o puré de carabassa.
El puré de patata també es pot fer amb un premsa-patates manual. El més important és que les patates estiguin ben cuites.
El safrà dóna un color molt intens, per la qual cosa no s’han ha d'afegir gaire, en cas contrari el sabor és massa intens.
Utilitza el puré de patates restant per una sopa o bunyols de patata i bacallà etc. etc.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1457 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: