Pastís de Ceba
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 safata de 28 a 30 cm Ø
- Mantega per greixar la safata
Massa:
- 250 g de farina
- 1 culleradeta de sal
- 100 g de mantega, freda, tallada en trossos
- Aproximadament 1 dl d'aigua, freda
- 1 culleradeta de vinagre
- (O una massa comprada)
Coberta:
- 800 g de cebes, pelades en tires
- Mantega per cuinar
- 1 culleradeta de sucre
- 2 culleradetes de farigola en fulles
- Sal i pebre
Bany de la coberta:
- 3 ous
- 3 dl de llet
- 2 cullerades de farina
- 75 g de formatge molt.
- Sal, pebre, i nou moscada
- Romaní per adornar
8 racions
Elaboració
Massa:
Barreja la farina i la sal, afegeix la mantega, i barreja finament esmicolant amb les mans.
Afegeix l’aigua i el vinagre, junts per formar una massa, no sa de pastar. Embolica en paper transparent de cuina i refrigera 1 hora. Passada, l'ora, estira la massa i col·loca sobre la safata greixada
Coberta:
Fregeix la ceba en la mantega calenta, agrega el sucre i cuina breument, salpebra i deixar refredar.
Distribueix les cebes sobre la massa.
Bany de la coberta:
Barreja bé tots els ingredients del bany per la coberta i aboca sobre les cebes.
Col·loca en la meitat inferior del forn escalfat a 220 graus i cou de 30 a 35 minuts.
Abans de servir, talla en trossos i decora amb el romaní.
Es pot, si t’agrada, afegir 100 g de cansalada tallada a daus cuinada al teu gust, el romaní es pot, substituí per farigola o una barreja d'herbes.
Etiquetes: Pastís ceba Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5403 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.