Pastís de Ceba

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 safata de 28 a 30 cm Ø
  • Mantega per greixar la safata

Massa:

  • 250 g de farina
  • 1 culleradeta de sal
  • 100 g de mantega, freda, tallada en trossos
  • Aproximadament 1 dl d'aigua, freda
  • 1 culleradeta de vinagre
  • (O una massa comprada)

Coberta:

  • 800 g de cebes, pelades en tires
  • Mantega per cuinar
  • 1 culleradeta de sucre
  • 2 culleradetes de farigola en fulles
  • Sal i pebre

Bany de la coberta:

  • 3 ous
  • 3 dl de llet
  • 2 cullerades de farina
  • 75 g de formatge molt.
  • Sal, pebre, i nou moscada
  • Romaní per adornar

8 racions

Elaboració

Massa:

Barreja la farina i la sal, afegeix la mantega, i barreja finament esmicolant amb les mans.
Afegeix l’aigua i el vinagre, junts per formar una massa, no sa de pastar. Embolica en paper transparent de cuina i refrigera 1 hora. Passada, l'ora, estira la massa i col·loca sobre la safata greixada

Coberta:

Fregeix la ceba en la mantega calenta, agrega el sucre i cuina breument, salpebra i deixar refredar.
Distribueix les cebes sobre la massa.

Bany de la coberta:

Barreja bé tots els ingredients del bany per la coberta i aboca sobre les cebes.
Col·loca en la meitat inferior del forn escalfat a 220 graus i cou de 30 a 35 minuts.
Abans de servir, talla en trossos i decora amb el romaní.
Es pot, si t’agrada, afegir 100 g de cansalada tallada a daus cuinada al teu gust, el romaní es pot, substituí per farigola o una barreja d'herbes.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5403 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: