Pastís de Vully
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Per a una safata per enfornar d’uns 30 cm de diàmetre, greixat
Massa:
- 250 g de farina blanca
- ½ culleradeta de sal
- 1 culleradeta de sucre
- 10 grams de llevat a trossets
- 30 g de mantega líquida (freda)
- ½ dl de llet
Farcit:
- 1 dl i 1/2 de nata
- 1 rovell d'ou
- 10 terrossos de sucre, picats en trossos
- 10 trossos de mantega
6 racions
Elaboració
Massa:
Barreja la farina, la sal, el sucre i el llevat en un bol. Afegeix la mantega i la llet, barreja i pasta fins a obtenir una massa suau i llisa.
Prem la massa en el motlle preparat, ben plana.
Tapa i deixa lleva a temperatura ambient durant aproximadament 1 hora o fins que dobli de mida.
Prem amb els dits, fen clotets a la superfície de la massa.
Pel farcit:
Barreja bé la crema i el rovell d'ou.
Pinzella la superfície de la massa amb la meitat de la barreja.
Distribueix els terrossos de sucre pel damunt de la massa, premsa cada terròs, sobre la massa i col·loca al damunt de cada terrós un tros de mantega
Enforna uns 10 minuts, a la meitat del forn preescalfat a 200 graus
Retira el pastís, i escampa la barreja de crema d'ou restant. Enforna de nou i cou 10 min mes.
Retira el pastís de la forma, col·loca en un enreixat per refredar-se.
Notes
El Poble suïs de Mont-Vully, és especialment conegut per les seves vistes panoràmiques dels Alps, el Jura i Seeland
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2062 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.