Risotto de gambes

Ingredients

  • 250 g de gambes
  • 4 cullerades de mantega
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 1 dent d'all
  • 1 ceba
  • 1 culleradeta de farigola (fresca)
  • 175 g d'arròs Arbori
  • 600 ml brou de peix (calent)
  • 50 ml de vi escumós
  • 1 cullerada de julivert (picat)
  • Sal i pebre

2 racions

Elaboració

Treu l'intestí de les gambes, renta i asseca, després assaona amb una mica de sal i pebre.
Fregeix les gambes en una cassola petita durant uns 3 minuts.
Pica finament la farigola.
Escalfa en una paella gran 2 cullerades de mantega amb l'oli d'oliva.
Fregeix les cebes fins que estiguin suaus, després fregeix breument l’all.
Agrega la farigola i l'arròs i ofega durant uns 3 minuts mentre el remenes.
Puja el foc, posa al voltant d'1 dl de brou de peix i remena bé.
Incorpora a poc a poc la resta de brou, a mesura que el vagi absorbint.
Aproximadament cuina a foc lent durant uns 18 minuts.
Ara afegeix les gambes a l'arròs, augmenta el foc i aboca el vi escumós.
Quan el vi escumós s'absorbeix, retira la paella del foc i insereix la mantega i el julivert, assaona amb sal i pebre. Deixa reposar 5 minuts i serveixi immediatament.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1148 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: