Gratinat de salsifís i patates

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 safata, pel forn, de prop de 2 litres
  • 1 gra d'all i mantega per la forma
  • 700 g de salsifís
  • Aigua amb llimona
  • Mantega per saltar
  • 1,5 dl de brou vegetal ben fort
  • 500 g de patates farinoses
  • 4 dl de crema
  • Sal i pebre
  • 1 mica de nou moscada
  • 50 g de formatge Emmental ratllat

6 racions

Elaboració

Renta els salsifís amb el raspall per verdures, i esbandeix amb aigua corrent freda.
Amb un pelador de verdures, pela i talla en trossos de 4 cm i immediatament posa'ls en aigua freda amb llimona, perquè mantinguin el color i no s’oxidin
Deixa escórrer, asseca amb paper de cuina i fregeix en mantega. Aboca el brou de verdures, tapa i cuina a foc lent durant 15 minuts.
Frega amb l’all i greixa la safata de forn.
Talla les patates a rodanxes de 2 mm de gruix i col·loca a capes intercalades amb els salsifís a la safata de forn.
Barreja el líquid de cocció dels salsifís amb la crema, assaona generosament i aboca sobre les verdures. Escampa pel damunt el formatge, emmental
Enforna la safata al centre del forn preescalfat a 200 graus i cuina durant uns 30 a 35 minuts.
La safata gratinada, la pots cobrir amb paper d'alumini i mantenir a la calor del forn amb 80 graus.
Serveix amb llom de bou.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1400 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: