Gratinat de salsifís i patates
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 safata, pel forn, de prop de 2 litres
- 1 gra d'all i mantega per la forma
- 700 g de salsifís
- Aigua amb llimona
- Mantega per saltar
- 1,5 dl de brou vegetal ben fort
- 500 g de patates farinoses
- 4 dl de crema
- Sal i pebre
- 1 mica de nou moscada
- 50 g de formatge Emmental ratllat
6 racions
Elaboració
Renta els salsifís amb el raspall per verdures, i esbandeix amb aigua corrent freda.
Amb un pelador de verdures, pela i talla en trossos de 4 cm i immediatament posa'ls en aigua freda amb llimona, perquè mantinguin el color i no s’oxidin
Deixa escórrer, asseca amb paper de cuina i fregeix en mantega. Aboca el brou de verdures, tapa i cuina a foc lent durant 15 minuts.
Frega amb l’all i greixa la safata de forn.
Talla les patates a rodanxes de 2 mm de gruix i col·loca a capes intercalades amb els salsifís a la safata de forn.
Barreja el líquid de cocció dels salsifís amb la crema, assaona generosament i aboca sobre les verdures. Escampa pel damunt el formatge, emmental
Enforna la safata al centre del forn preescalfat a 200 graus i cuina durant uns 30 a 35 minuts.
La safata gratinada, la pots cobrir amb paper d'alumini i mantenir a la calor del forn amb 80 graus.
Serveix amb llom de bou.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1400 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.