Sopa picant de llenties vermelles

Ingredients

  • 125 grams de llenties vermelles
  • 1 ceba mitjana
  • 3 pastanagues mitjanes
  • 3 patates mitjanes
  • 1 pebrot vermell
  • 1 culleradeta d’oli
  • 1 culleradeta de pebre vermell picant (o pebre vermell suau i una mica de pebre de caiena)
  • 1 culleradeta de cúrcuma
  • 1 mica de canyella
  • 1 llauna petita de tomàquets tallats en glaçons (contingut total: 400 grams)
  • 750 ml de brou de verdures
  • 1 culleradeta d’alfàbrega
  • 1 fulla de llorer
  • Sal, i pebre

4 racions

Elaboració

Remulla les llenties en un bol, cobertes generosament amb aigua durant 1 a 2 hores.
A continuació, passa per un colador i deixa escorre
Neteja les verdures, pela i pica finament.
Escalfa l'oli en una paella gran i fregeix les espècies.
Agrega les verdures i les llenties, fregeix lentament, sense deixar de saltejar-les aproximadament durant 5 minuts.
Obre la llauna de tomàquets i aboca en una tassa de mesurar, agrega el brou de verdures, i si cal, afegeix aigua, fins a obtenir 1,2 litres, juntament amb l'alfàbrega i el llorer agrega a les verdures. Porta a ebullició i cuina a foc lent durant uns 40 minuts, fins que les llenties i les verdures estiguin tendres.
Assaona amb sal i pebre.
En cas que la sopa sigui massa espessa, afegeix una mica més de brou.
Serveix ben calent.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1480 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: