Flam de xocolata amb crema d'amaretto
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Flam
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 formes d'aproximadament 1 dl
Flam:
- 80 grams de sucre
- 2 ous
- 1 rovell d'ou
- 1 dl de llet
- 1,5 dl de crema de llet
- 1 polsi de sal
- 60 g de xocolata negra, 69% de cacau
- 2 cullerades de licor Amaretto
Guarnició:
- 1 dl de crema de llet
- 4 galetes d'amaretto
4 racions
Elaboració
Flam:
Caramel·litza en una paella a foc mitja, la meitat del sucre amb 2 cullerades d’aigua, cuina fins a obtenir un xarop de caramel.
Aboca la barreja en els motlles.
Preescalfa el forn a 150 graus.
Bat els ous, el rovell d'ou i el sucre restant.
Bull la llet i la nata amb la sal.
Trenca la xocolata a trossos, i fon en la barreja de llet i nata.
Agrega la barreja d'ou i sucre i cuina a foc lent, tot remenant durant uns 5 minuts, fins que s'uneix la crema.
Afegeix el licor amaretto i barreja bé.
Passa per un colador fi i aboca en els motlles preparats.
Col·loca els motlles en una safata i omple amb aigua calenta, fins arriba a 1/3 d’altura dels motlles.
Cobreixi la font de forn amb paper d'alumini i cuina al bany maria, durant aproximadament 1 hora, fes la prova, amb un escura dents.
Treu els motlles, del bany maria, i col·loca a la nevera perquè es refredin, preferiblement durant tota la nit.
Guarnició:
Al moment de servir, bat la crema per adornar els flams i tritura, les galetes amaretti, més aviat gruixudes.
Serveix els flams decorats amb crema batuda i trossets de galetes amaretti.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1912 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.