Filets de perca amb salsa al pastís i verdures de primavera

Ingredients

Salsa:

  • 1 dl de vi blanc
  • 2 dl de brou de peix
  • ½ escalunya finament picada
  • 8 grans de pebre negre, aixafats
  • 4 branquetes d'anet
  • 1 culleradeta de farina de blat de moro
  • 3 cullerades de pastís (licor d'anís)
  • 100 grams de crema de llet
  • Sal i pebre, segons sigui necessari.

Verdures:

  • ½ cullerada de mantega
  • ½ escalunya finament picada
  • 150 grams de pastanagues a daus
  • 150 grams de fonoll, en cubs petits
  • 3 cullerades d'aigua
  • ¼ de culleradeta de sal
  • Una mica de pebre.

Peixos:

  • ½ cullerada de mantega
  • 400 grams de filets de perca
  • ½ culleradeta de sal

4 racions

Elaboració

Salsa:

Bull el vi amb tots els ingredients fins amb l’anet.
Redueix el foc, cuina a foc lent i redueix el líquid fins a obtenir aproximadament 1 dl i mig.
Cola amb un colador ben fi.
Barreja la Maizena, i el pastis, afegeix a la salsa mentre agites amb un batedor, agrega la crema fresca i tot agitant, cuina a foc lent uns 5 minuts, assaona al gust.

Verdures:

Fon la mantega, afegeix l'escalunya i sofregeix fins que comenci a prendre color, agrega les pastanagues i el fonoll, afegeix aigua, tapa la cassola, i acaba de coure a foc lent, uns 5 minuts o fins que la verdura estigui al dente, assaona al gust.

Peixos:

Calenta la mantega en una paella revestida de tefló, fregeix a porcions, els filets de peix per ambos costats durant 1 minut, un cop fregit assaona amb sal.
Serveix una mica de salsa al fons del plat, col·loca sobre la salsa el peix, i al damunt reparteix unes verdures, decora amb anet, acompanya el plat amb arròs o patates cuites.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1182 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: