Pastís de maduixa amb crema de moscatell
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 150 grams de farina
- 60 grams de sucre
- 1 mica de sal
- 90 grams de mantega, tallada a trossos, freda
- 1 rovell d'ou
- 2 dl de vi dolç (com Moscatell, porto, etc.)
- 50 grams de sucre
- 500 grams de maduixes
- 4 fulles de bàlsam de llimona (tarongina), finament picades
- 2 dl de crema
- Algunes flors comestibles (per exemple, petites margarides)
4 racions
Elaboració
Barreja la farina, el sucre i la sal en un bol.
Afegeix la mantega, i treballa amb els dirs per obtenir una massa trencada.
Agrega els rovells d'ou, i sense pastar forma una massa suau.
Aplana la massa amb la mà i reserva, uns 30 minuts a la nevera.
Col·loca la massa entre dos fulls de plàstic de cuina i aplana fins a obtenir un ample de 2 centímetres més gran, que la forma que anirà al forn.
Posa la pasta a la forma i punxa el fons de la pasta amb una forquilla. Cobreix amb paper d'enfornar i omple la forma amb cigrons o mongetes crues.
Enforna uns 15 minuts a la meitat inferior del forn preescalfat a 200 graus.
Retira el paper i els llegums i acaba de cuinar 5 minuts més.
Treu el pastís de la forma i deixa refredar una mica sobre una reixeta.
Bull el vi amb el sucre, redueix la calor, i deixa reduir a la meitat.
Aboca la meitat del líquid en una tassa de mesurar, cobreix i refrigera aproximadament una hora.
Barreja les maduixes i el bàlsam de llimona (tarongina) amb la resta del líquid i deixa de banda cobert.
Aboca la crema en el líquid reservat i bat fins a obtenir una crema ben rígida, estén a la part inferior del pastís, distribueix les maduixes sobre la crema i decora amb les flors.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1761 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.