Pastís de bledes i cebes
Categoria:
Altres
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Massa:
- 100 g de farina integral
- 100 g de farina blanca
- ¾ de culleradeta, de sal
- 80 grams de mantega freda, tallada a trossos
- 1 dl d'aigua
- ¼ de peça de llevat (aproximadament 10 g).
Farciment:
- 1/2 cullerada de comí
- 1 cullerada de mantega
- 400 grams de cebes, tallada fina en forma de lluna
- 300 grams de bledes (les tiges tallades en trossos d'1 cm, el verd d'uns 2 cm)
- ¼ de culleradeta de sal
- Una mica de pebre.
Cobertura:
- 1,8 dl de crema agra
- 1 cullerada de fècula de blat de moro
- 2 ous
- ½ culleradeta de sal
- Una mica de pebre
- 150 grams de formatge Appenzeller curat, tallat a trossos petits.
4 racions
Elaboració
Massa:
Barreja les dues farines i la sal en un bol.
Afegeix la mantega, i frega amb els dits uniformement la massa.
Dissol el llevat en l'aigua, aboca a la barreja de farines, i treballa ràpidament per formar una massa suau.
Tapa i deixa reposar uns 10 minuts.
Estira la massa en una mica de farina fins a aconseguir una rodona de 34 cm de diàmetre.
Col·loca a la safata de coure, i punxa amb una forquilla.
Reserva a la nevera.
Farciment:
Rosteix el comí en una paella, sense parar de remenar.
Deixa que s'escalfi la mantega a la mateixa paella.
Ofega les cebes i bledes en porcions a foc mitjà, voltejant de tant en tant durant uns 12 minuts.
Agrega el comí al preparat, assaona al gust.
Deixa refredar, escorre.
Cobertura:
Afegeix a la crema tots els ingredients, fins incloent el pebre i barreja bé.
Escampa la meitat de la barreja de vegetals sobre la base de la massa, i la meitat dels trossets de formatge .
Repeteix el procés amb l'altra meitat, i aboca per sobre, la cobertura de crema.
Enforna aproximadament uns 30 min, a la meitat inferior del forn preescalfat a 200 graus.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3089 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.