Bonet, pastís típic del Piemont
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per al bonet:
- 5 dl de llet sencera
- 150 grams de sucre en pols
- 120 grams de amaretti
- 35 grams de cacau en pols;
- 3 ous
- 1 rovell d'ou
- 5 ml de rom.
Per al caramel:
- 100 g d'aigua
- 300 grams de sucre en pols
6 racions
Elaboració
Aboca el sucre i l'aigua en un cassó, bull a foc mitjà fins que ha pres un color marró fosc.
Aboca el caramel obtingut en els motlles individuals apropiats i després deixar que es refredi.
Bat els ous amb el sucre, en un bol.
Incorpora llavors el cacau en pols i barrejar molt bé. Quan tot estigui ben barrejat, afegeix els amaretti esmicolats i el rom. D'altra banda, escalfa la llet i afegeix a la barreja, remenant constantment amb un batedor.
Aboca la barreja en els motlles prèviament caramel·litzats.
Posa els motlles en un recipient per coure que contingui aigua calenta (fins a la meitat de l'altura dels motlles) i cuina a bany maria a 150 graus durant 40 a 50 minuts, o fins que el postra estigui completament coagulat.
La barreja ha d'estar ben batuda per què el cacau en pols es dissolgui perfectament i no es formen grumolls. En cuinar al bany maria s'ha de dur a terme en el forn calent, així com l'aigua que es posi en el motlle per coure, ja ha d'estar calenta, per evitar que el postre estigui, massa temps en la calor del forn.
El Bonet s'ha de refredar completament abans d'abocar-lo en els plats.
Serà més saborós quan es menja l'endemà de preparar-lo.
Notes
El Bonet és un pastís típic del Piemont, en el dialecte piemontès, el terme "bonet" significa el barret, i sobre aquest termini es basa la teoria sobre l'origen del nom d'aquest deliciós postra.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3147 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.