Bonet, pastís típic del Piemont

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Per al bonet:

  • 5 dl de llet sencera
  • 150 grams de sucre en pols
  • 120 grams de amaretti
  • 35 grams de cacau en pols;
  • 3 ous
  • 1 rovell d'ou
  • 5 ml de rom.

Per al caramel:

  • 100 g d'aigua
  • 300 grams de sucre en pols

6 racions

Elaboració

Aboca el sucre i l'aigua en un cassó, bull a foc mitjà fins que ha pres un color marró fosc.
Aboca el caramel obtingut en els motlles individuals apropiats i després deixar que es refredi.
Bat els ous amb el sucre, en un bol.
Incorpora llavors el cacau en pols i barrejar molt bé. Quan tot estigui ben barrejat, afegeix els amaretti esmicolats i el rom. D'altra banda, escalfa la llet i afegeix a la barreja, remenant constantment amb un batedor.
Aboca la barreja en els motlles prèviament caramel·litzats.
Posa els motlles en un recipient per coure que contingui aigua calenta (fins a la meitat de l'altura dels motlles) i cuina a bany maria a 150 graus durant 40 a 50 minuts, o fins que el postra estigui completament coagulat.
La barreja ha d'estar ben batuda per què el cacau en pols es dissolgui perfectament i no es formen grumolls. En cuinar al bany maria s'ha de dur a terme en el forn calent, així com l'aigua que es posi en el motlle per coure, ja ha d'estar calenta, per evitar que el postre estigui, massa temps en la calor del forn.
El Bonet s'ha de refredar completament abans d'abocar-lo en els plats.
Serà més saborós quan es menja l'endemà de preparar-lo.

Notes

El Bonet és un pastís típic del Piemont, en el dialecte piemontès, el terme "bonet" significa el barret, i sobre aquest termini es basa la teoria sobre l'origen del nom d'aquest deliciós postra.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3147 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amic Joan, un derivat de la paraula "bonet", és la paraula "bonete", que es refereix al barrets de quatre punxes dels capellans. I per més casualitat, el segón cognom meu és "bonete". Rep una abraçada. Quim.

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: