Pastís de verdures (Especialitat del cantó del Valais, Suïssa)

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 forma de 27 cm Ø.

Massa:

  • 300 grams de farina
  • 1 culleradeta de sal
  • 150 grams de mantega, freda
  • 2 cullerades d'aigua
  • 1 ou.

Farcit:

  • 1 ceba
  • 175 grams de porros
  • 2 pomes àcides
  • 450 grams de patates bullides
  • 300 g de formatge de muntanya Valais
  • Sal, pebre
  • Mantega per al motlle
  • 1 ou.

4 racions

Elaboració

Massa:

Barreja la farina i la sal.
Talla la mantega a daus.
Frega la mantega i la farina entre les mans fredes.
Agrega l'aigua i l'ou.
Ràpidament pasta fins a obtenir una massa.
Forma una bola i embolica en paper de plàstic.
Reserva uns 30 minuts a la nevera.

Farcit:

Tallar la ceba i el porro en cèrcols fins.
Pela les pomes, talla a la meitat i elimina el nucli.
Talla les patates, les pomes i el formatge en rodanxes fines. Barrejar amb la ceba i el porro.
Assaona la massa amb sal i pebre.
Preescalfa el forn a 220 graus.
Greixa bé la forma amb la mantega.
Bat l'ou.
Reserva 1/3 part de la massa.
Estira la massa restant, lleugerament més gran que la forma greixada.
Col·loca a la forma.
Reparteix la massa de porros sobre la massa.
Estira la massa restant, col·loca sobre les verdures i pressiona bé les vores.
Pinzella la tapa del pastís amb l'ou batut.
Al mig de la tapa fes un forat.
Posa el pastís de verdures a la meitat inferior del forn i cou durant uns 35 minuts o fins que la superfície prengui un bonic color daurat.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1803 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: