Patates a rodanxes, fregides

Ingredients

  • 500 grams de patates ceroses
  • 1 ceba
  • 70 grams de cansalada fumada
  • 2 cullerades de mantega

4 racions

Elaboració

El dia anterior, renta les patates i les cuines en aigua salada durant 25 a 30 minuts, deixa refredar i reserva a la nevera.
Abans de fregir talla en rodanxes d'uns 5 mm de gruix
Pela la ceba i talla a daus petits.
Talla la cansalada fumada a daus.
Fregeix la cansalada en una paella gran, a foc mitjà.
Afegeix la ceba i cuina fins que prengui bé el color, però no la deixis cremar.
Col·loca en un bol i reserva.
Eixuga la paella amb paper absorbent de cuina.
Agrega la mantega a la paella, i escalfa fortament la mantega, col·loca les rodanxes de patata de tal manera que posis tantes rodanxes com sigui possible per cobrir el fons de la paella.
No les sacsegis ni les moguis, després de 3 a 4 minuts les patates, seran amb un bonic color daurat.
Gira amb cura i fregeix per l'altre costat.
Assaona amb sal i pebre.
En general, les patates no és necessari donar la volta més de dues vegades.
Per estar llestes les patates fregides, trigarà uns 20 minuts.
Ara agrega la cansalada i la ceba reservada, i barreja acuradament.
Esbandeix el julivert i sacseja perquè estigui ben sec, arrenca les fulles, pica ben fines i al moment de servir escampa pel damunt de les patates.

Notes

Les patates fregides a rodanxes, són un plat encantador quan són cruixents, bull les patates un dia abans i fregeix amb molt espai a la paella.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1333 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: