Pastís cruixent d'espinacs amb ou i mató
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 safata de forn d'uns 28 cm ∅
- 500 grams d'espinacs
- 1 ceba tendra
- 2 grans d'all
- 250 grams de mató
- 1 dl de crema
- 2 ous
- ¾ de culleradeta, de sal
- Pebre
- Nou moscada
- 50 grams de mantega
- 4 fulls de massa, aproximadament 125 grams
- 3 cullerades de pa ratllat
- 4 ous frescos.
4 racions
Elaboració
Renta els espinacs, i escorre.
Blanqueja amb abundant aigua bullent, durant aproximadament 1 minut.
Esbandeix amb aigua freda i esprem bé.
Talla els espinacs més aviat gruixuts.
Pica finament la ceba tendra i l'all.
Col·loca tot en un bol. Agrega el mató, la crema i els ous i barreja bé.
Condimenta amb sal, pebre i nou moscada i reserva.
Preescalfa el forn a 200 graus.
Fon lentament, la mantega en una paella.
Greixa bé el motlle amb mantega.
Posa un full de massa en el motlle, i gira la vora lleugerament, pinzella amb mantega, i repeteix el procediment tres vegades. Escampa el pa ratllat sobre la pasta.
Distribueix els espinacs, reservats de manera uniforme, sobre els fulls de massa.
Fes amb una cullera 4 pous profunds.
Disposa els ous directament en els pous.
Col·loca el pastís a la meitat inferior del forn, i cou uns 25 minuts.
Condimenta els ous amb sal i pebre.
Aquest pastís es pot servir calent o tebi, acompanyat d'una bona amanida.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2006 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.