Pastis de col i carn picada
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de col.
- 1 cullerada de mantega.
- 3 cullerades de suc de llimona.
- 1 panet del dia abans.
- 1 dl de brou.
- 2 cebes.
- 500 grams de carn picada.
- 1 ou.
- 150 grams de cansalada en tires fines.
4 racions
Elaboració
Separa 6 fulles externes i blanqueja durant 3 minuts en aigua bullen.
Retira i passa per aigua freda, elimina el nervi i reserva.
Separa la resta de col de la tija central i talla a tires d'1 centímetre de gruix
Salta en una paella, amb una cullerada de mantega
Agrega 1 dl de brou i 3 cullerades de suc de llimona i cuina a foc suau durant 5 minuts.
Trenca a trossos un panet del dia abans, remulla amb aigua durant 10 minuts, retira i prem bé per eliminar l'aigua.
Talla finament a daus petits, 2 cebes i salta en una paella amb 1 cullerada de mantega, fins que comença a quedar transparent.
Barreja bé, el pa remullat, la col, les cebes sofregides, la carn picada, 1 rovell d'ou, i 1 culleradeta i mitja de mostassa, assaona amb sal i pebre al gust.
Posa un motlle de pastís (25 cm) i folra el fons amb 150 grams de cansalada, els extrems de cada tall de cansalada han de sortir del motlle.
Posa també alguna fulla de col i una capa de carn picada, alternativament, altra vegada fulles de col i al damunt carn picada, i així fins acaba amb una capa de carn.
Distribueix 2 cullerades de crema fresca per sobre i tanca superposant la cansalada que surt del motlle.
Enforna al centre del forn i cuina durant 45 minuts a 200 graus.
Aquest plat el pots acompanyar amb patates bullides.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1940 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.