Gratinat de porro amb pernil i formatge Gruyère
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Gratinat:
- 1 kg de porros, tallats a la meitat longitudinalment, i en trossos de 8 cm de longitud
- Aigua salada, bullint
- 200 grams de pernil, en tires fines
- 200 grams de formatge Gruyère ratllat.
Cobertura:
- 1 ½ dl de crema
- 2 pessics de sal
- Una mica de pebre
- Una mica de nou moscada.
4 racions
Elaboració
Gratinat:
Cuina el porro en una mica d'aigua salada bullint, fins que estigui suau.
Escorre, distribueix la meitat en una safata de forn ben greixada.
Barreja el pernil i el formatge ratllat, posa la meitat al damunt del porro.
Col·loca el porro restant a la part superior, espolsa per sobre, el pernil i el formatge restant.
Cobertura:
Barreja la crema amb les espècies, i aboca sobre la superfície per gratinar.
Coccio:
Cuina uns 35 minuts al centre del forn preescalfat a 200 graus o fins que el formatge es fongui.
Serveix immediatament.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1677 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.