Pits de pollastre farcits, amb bolets silvestres

Ingredients

Farcit:

  • Dóna un total aproximat de 350 grams
  • 150 grams de xampinyons, depenent de la mida en 6 a 7 trossos
  • 1 escalunya
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • ½ remet de julivert
  • Sal i pebre negre
  • 100 grams de pit de pollastre
  • 50 grams de llonganissa fresca
  • 1 llesca de pa torrat
  • 4 cullerades de llet
  • 1 ou.

Pits de pollastre:

  • 4 filets de pit de pollastre d'aproximadament 150 grams cadascun
  • Sal i pebre
  • 150 grams d'embotit d'au
  • 400 grams de bolets (per exemple, bolets de card, rossinyols, mousserons, etc.)
  • 1 escalunya, tallada finament
  • 50 grams de mantega
  • 150 ml de brou d'aviram
  • 100 ml de vi blanc
  • 1 tija de farigola
  • 1 a 2 cullerades de crema.

4 racions

Elaboració

Farcit:

Talla els xampinyons i les escalunyes en petits cubs.
Pica finament el julivert
Escalfa l'oli d'oliva en una paella, i cuina a foc molt fort els bolets i escalunyes.
Afegeix el julivert picat, remena bé i reserva a un costat.
Pica la carn de pollastre ben fina i barreja amb carn de la llonganissa fresca.
Remulla la llesca torrada amb la llet, i agrega a la barreja de carn junt amb l'ou batut.
Finalment afegeix els bolets saltats i barreja tot el conjunt bé.
Condimenta amb sal i pebre.
Pesa 200 grams de la mescla per als filets de pit de pollastre, la resta es pot fer servir, per a un altre recepta.

Pits de pollastre:

Col·loca els pits de pollastre, un a un, en una bossa de congelador i aplana amb un cassó.
Com més plans siguin, més ràpidament es cuinen.
A continuació, col·loca un al costat de l'altre en una taula de tallar, i assaona amb sal i pebre.
Posa el farcit preparat enmig de la carn i enrotlla cada pit de pollastre, donant forma, d'una espècie de rolada.
Lliga amb un fil de cuina per mantenir la forma.
Fon a foc suau, la meitat de la mantega en una paella.
Enrosseix els pits de pollastre d'un en un, retira i reserva a un costat.
Raspalla i neteja els bolets, talla a la meitat els bolets més grans i la resta a quarts.
Sofregeix l'escalunya amb la mantega restant i agrega els bolets.
Posa els bolets al fons de la cassola.
Finalment, col·loca els pits de pollastre farcits junt amb branquetes de farigola al damunt, afegeix el vi blanc i el brou de pollastre.
Tapa i cuina a foc lent durant 20 minuts, remenant de tant en tant.
Per completar el sabor, afegeix d'1 a 2 cullerades de crema al final de la cocció.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1755 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: