Fulles de col de Savoia, farcides

Ingredients

  • 16 fulles de col de Savoia
  • 1 bastonet llarg de porro
  • Sal
  • 2 tomàquets
  • 2 panets del dia anterior
  • 2 cebes grans
  • 4 cullerades d'oli
  • 2 cullerades de julivert picat
  • 250 g de carn picada mixta
  • 1 ou
  • 4 a 6 cullerades de pa ratllat
  • Pebre
  • 1 culleradeta de majorana seca
  • 1 cullerada de farigola
  • 250 ml de brou de vedella.

4 racions

Elaboració

Renta les fulles de col de Savoia i elimina les costelles gruixudes.
Renta i talla el porro longitudinalment.
Bull en olla gran amb abundant aigua i sal les fulles de col durant uns 10 minuts.
Retira les fulles de col i refreda en aigua freda.
Afegeix el porro a l'aigua bullent i blanqueja durant uns 5 minuts, retira i refreda en aigua freda.
Finalment, talla els tomàquets en forma transversal, afegeix a l'aigua bullent fins que la pell estigui oberta,
Retira, escorre i reserva.
Per al farcit, elimina la crosta dels panets i remulla en aigua freda.
Pela les cebes i pica finament.
Escalfa 2 cullerades d'oli en una paella, fregeix la meitat de les cebes a foc mitjà, uns 7 minuts o fins que estiguin daurades.
Afegeix el julivert, fregeix breument, i retira del foc.
Esprem fermament els panets remullats, barreja'ls, en un bol, amb la carn picada, el sofregit de ceba i julivert i l'ou.
Agrega pa ratllat fins que la massa sigui mal·leable i compacte.
Condimenta amb sal, pebre, majorana i farigola, forma 8 rotllos allargats.
Col·loca 2 fulles de col, una a sobre de l'altra (sempre una més petita en una de més gran), col·loca els rotlles al damunt i embolica les fulles de col.
Lliga amb tires de porro.
Escalfa la resta de l'oli en una paella gran, cuina els rotlles a foc mitjà, per trots cantons, durant uns 10 minuts.
Afegeix les cebes restants.
Pela els tomàquets, talla a trossos petits i remena. Aboca el brou i cou uns 45 minuts aproximadament, afegeix aigua si fos necessari.
Condimenta amb sal i pebre, i serveix amb puré de patates.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1480 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: