Cuixa de xai rostida amb salsa a la sàlvia
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Cuixa:
- 3 cullerades de vi blanc
- 3 cullerades de crema de fregir
- 1 grapat de julivert picat
- 3 dents d'all picats
- Grans de pebre al gust
- 1 cuixa de xai amb l'os (d'aproximadament 1,7 kg)
- 2 culleradetes de sal per la cuixa
- 600 grams de patates petites tallades a la meitat
- 1 cullerada de crema de fregir per les patates
- ½ cullerada de sal per les patates
Salsa:
- 3 dl de brou de xai o carn
- 1 dl de vi negre
- 1 gra d'all tallat a la meitat
- 2 branques de sàlvia
- Alguns grans de pebre, triturats
- 25 grams de mantega, al punt de pomada
- 1 culleradeta de farina
- Sal i pebre.
Elaboració
Cuixa:
Barreja bé, el vi i tots els ingredients fins al pebre.
Pinzella bé la cuixa de xai, amb la barreja preparada, tapa i reserva a la nevera durant 6 hores o marina durant la nit.
Treu la carn de la nevera dues hores abans de rostir-la.
Elimina 3/4 de la marinada, i sala la carn.
Barreja les patates amb la crema de fregir i la sal.
Preescalfa el forn a 240 graus
Posa la safata del forn, al centre del forn durant 5 minuts.
Afegeix la crema de fregir, agrega la carn i les patates, i salta durant 10 minuts.
Redueix la calor a 160 graus
Insereix el termòmetre de carn al punt més gruixut de la cuixa, de manera que no toqui l'os.
Rosteix la cuixa de xai, durant uns 50 a 60 minuts, o fins que la temperatura central senyali al termòmetre 65 graus.
Retira la carn, cobreix-la i deixa reposar durant 10 minuts abans de tallar-la.
Rosteix les patates durant 10 minuts més.
Salsa:
Bull el brou i tots els ingredients i els grans de pebre, fins que quedin 2 dl i ½ de líquid.
Passa el líquid, pel colador xino, i torna a bullir.
Retira el cassó del foc.
Barreja la mantega i la farina, i tot remena'n agrega petites porcions a la salsa, bat manualment amb el fuet, i cuina a foc lent durant uns 5 minuts
Condimenta amb sal i pebre al gust
La cuixa de xai es pot mantenir calenta a 60 graus, fins a una hora.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2669 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.