Gratinat de patates amb porro i bolets, ceps

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Gratinat:

  • 1 kg de patates farinoses, tallades en rodanxes d'uns 5 mm de gruix
  • 2 pastanagues
  • 300 grams, de porro, tallat a la meitat, i en tires fines
  • 20 grams de bolets ceps secs, remullats amb aigua ben calenta, escorreguts (reserva l’aigua de remull)
  • 120 grams de formatge Gruyère, ratllat
  • 2 dl de nata
  • Un polsi de nou moscada
  • ½ culleradeta de sal i pebre.

Amanida:

  • 1 cullerada i ½ de vinagre de sidra
  • 2 cullerades d'oli de llavors de carabassa
  • ½ cullerada de llavors de rosella, rostides.
  • Sal, pebre, segons calguin
  • 150 g d'enciam de fulla, per exemple, escarola, a trossos
  • 2 cullerades de llavors de carabassa.

4 racions

Elaboració

Gratinat:

Barreja les patates, el porro, els bolets i la meitat del formatge Gruyère i escampa, al fons de la safata per gratinar.
Condimenta la crema i aboca al damunt de la barreja anterior.
Espolsa la resta del Gruyère al damunt.
Gratina, al mig del forn preescalfat a 180 graus aproximadament durant 1 hora.

Amanida:

Barreja el vinagre i tots els ingredients fins a incloure el pebre.
Amaneix l'enciam amb la salsa just abans de servir.
Espolsa les llavors de carabassa per sobre.
Serveix l'amanida amb el gratinat.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1976 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: