Sepia amb all i pebre
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1,2 kg de sèpia bruta (aproximadament)
- 6 grans d'all
- Pebre al gust del cuiner
- 1 nyora escaldada
- 2 llesquetes de pa
- 2 dl de vi blanc
- 3 dl d'oli d'oliva
- ¼ kg de mongetes seques
- 1 kg de patates
- ¾ l de fumet de peix
4 racions
Elaboració
Netegeu la sèpia i un cop la tingueu neta la talleu a trossos grossos i la poseu en una cassola amb una mica d’oli, a foc lent i tapat amb un recipient que hi poguem posar 2 dits d’aigua, això anomenem ofegar la sèpia, més o menys 1 hora i mitja i obtindrem una sèpia tova, apart prepareu la picada.
En una paella petita, fregiu la meitat dels alls. Fiqueu la resta dels alls, la nyora, que haureu escaldat prèviament, les llesquetes de pa i el vi blanc dins un pot i, amb l'ajut de la batedora, feu la picada.
Tot seguit, agafeu la picada i afegiu-hi el fumet de peix. Amb l'ajut d'una batedora, desfeu bé la picada e incorporeu a la cassola conjuntament amb la sèpia, quan arrenqui el bull, tireu-hi les patates, que prèviament haureu pelat i tallat a trossos ( trencades )
Quan les patates estiguin gairebé cuites, afegiu-hi les mongetes seques, deixeu-la coure 3 minuts i ja ho teniu a punt per emplatar.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1539 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.