Coulant de xocolata negra
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Dificultat: Mitjana
Ingredients
:
- 250 gr. de xocolata de cobertura del 70%
- 250 gr. de mantega
- 125 gr. de sucre
- 275 gr. de rovells d’ou pasteuritzats (o 12/13 rovells, depèn la mida de l’ou)
- 200 gr. de clares d’ou pasteuritzats (o unes 5 clares, depèn la mida de l’ou)
- 100 gr. de farina
Elaboració
En una cassola al foc, fondre la mantega.
Retirar-la del foc, i afegir la xocolata tallada a trossets (amb la mà, no cal filar prim).
Remenar-ho bé fins que la xocolata es fongui.
S'incorporen, d'un en un, els rovells d'ou a la barreja sense parar de remenar.
S'hi afegeixen, a poc a poc, les clares muntades a la barreja fins a obtenir una textura de mousse. Afegim també el sucre i la farina i remenem bé fins que no quedin grumolls.
Preparar uns motlles individuals d’alumini (dels rebutjables) engrassant-los amb una mica de mantega i farina, això es fa per evitar que la massa s’enganxi a les parets.
Omplir els motlles amb la massa, però només 2/3 parts del motlle.
Deixar-los refredar a la nevera fins al moment de ficar-los al forn.
En l’últim moment, abans de servir-los:
Escalfar el forn de 180 a 200ºC.
Temps de cocció: de 8 a 10 minuts.
Notes
S’ha de servir calent i ha de quedar-se una mica cru de dintre per a que la xocolata regalimi.
El coulant també es coneix com a “volcà de xocolata”, perquè la xocolata surt com la lava, a poc a poc, cap a fora. Amb la primera cullerada aquest volcà a petita escala “explota” i deixar anar la xocolata de dins cap a fora.
Etiquetes: Xocolata negra Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2316 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.