Bledes a la crema
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Espanya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 quilo de bledes,
- 1 ceba, sal al gust,
- Pebre blanc mòlt al gust,
- 3 cullerades de mantega,
- 2 cullerada de formatge ratllat,
- 2 cullerades de farina,
- 2 cullerada de pinyons,
- I 1 / 2 litro de llet desnatada
4 racions
Elaboració
Rentar les bledes sota el raig d'aigua freda.
Coure les fulles en abundant aigua bullint amb sal durant 5 minuts.
Escórrer, picar i reservar.
Peleu la ceba i picar-finament.
Fondre 2 cullerades de mantega en una paella i ofegar la ceba fins que estigui transparent.
Afegir la farina, donar unes voltes i incorporar la llet, la sal i el pebre.
Coure uns 10 minuts sense parar de moure.
A continuació, afegir les bledes i el formatge.
Ofegar 2 minuts i posar en 4 cassoletes refractàries.
Escampar-hi els pinyons i la mantega restant i gratinar, suaument.
Notes
Aquesta recepta es pot fer amb una barreja de les verdures que més us agradin, soles o barrejades, els pinyons es poden substituir per ametlles, avellanes, nous, anacards, etc.
Etiquetes: Vegetariana Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1873 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.