Mongetes blanques amb morro i orella de porc
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Suïssa
Estació: hivern
Ingredients
- 600 grs. de mongetes blanques
- 1 morro,
- 1 orella de porc,
- 150 grs. de xoriço,
- 1 ceba,
- 2 grans d'all,
- 1 ou cuit,
- 1 cullerade. de pebre vermell picant,
- Uns bitxos en vinagre,
- Una mica de farigola,
- Oli d'oliva,
- Aigua i sal
Elaboració
Posa les mongetes a remull la vigília.
A l'hora de preparar-les, escorre, posa-les en una cassola i cobreix-amb aigua freda.
Agrega el morro i l'orella de porc, ben net i trossejat.
Afegeix el xoriço, posa a punt de sal i deixar coure, a foc lent, durant una hora o hora i mitja.
Si ho fas en olla a pressió, trigarà entre 15-20 minuts.
Quan estigui tot ben cuit, escampar amb farigola.
A part, en una paella amb oli, prepara un refregit amb la ceba i l'all ben picadets.
Retira del foc i incorpora el pebre vermell.
Afegeix l'ou picat i remena.
Afegeix aquest refregit sobre el cuit i barreja bé.
Llest per servir.
Pots acompanyar aquest plat amb els bitxos amanides amb sal grossa i un rajolí d'oli d'oliva.
Notes
L'acompanyament de els bitxos en vinagre a aquest preparat li dóna una aportació molt interessant. Plat típic hivernal.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2602 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.