Llom de porc rostit a la francesa
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 quilo i 1/2 de llom de porc
- Sal
- Pebre negre
- 2 dent grans d'all
- 2 branques fresques de romaní o farigola
- 1 got de vi blanc sec
- 1 got de brou de carn
- Per a la guarnició
- Branquetes de romaní, farigola o julivert
4 racions
Elaboració
Calcular el temps de cocció, a raó de 40 minuts per cada 1/2 quilo de llom.
Netejar la carn amb un drap humit, salar generosament totes les superfícies, esquitxar amb una mica de pebre i fer-la penetrar pressionant amb els dits.
Pelar els grans d'all, tallar-los a llesques i posar entre els ossos.
Posar les herbes en el fons d'una font de rostir, col • locar a sobre la carn amb el greix cap amunt, afegir el vi i l'aigua i deixar macerar en lloc fresc durant dues hores.
Quan tot estigui a punt per rostir, escalfar el forn a 180 graus.
Treure la carn i posar el tall en una graella sobre la font de forn amb les herbes i l'adob, rostir la carn al centre del forn, durant dues hores, verificar si està rostit clavant una agulla: el suc ha de ser incolor
Disposar la carn en una safata de servir calent, afegir el brou a la font de rostir i coure a foc lent durant uns 5 minuts, comprovar la saó i corregir si cal, passar aquest suc a una salsera.
Adornar el rostit amb herbes fresques i servir juntament amb la salsa
Notes
A la cuina francesa tradicional, el porc es rosteix sense crosta, s'ha afegeix algun líquid a la greixonera posada sota la graella que sosté la carn, per obtenir una atmosfera de vapor, sense que la peça toqui el líquid
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2714 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.