Lasagne a la bolonyesa amb carxofes i patates
Ingredients
- 10 plaques de lasagne
- 400 grams de salsa de tomàquet alla bolognese
- 50 grams de formatge ratllat parmigiano reggiano
- 3 carxofes
- 500 grams de patates
- 900 grams de llet sencera
- 50 grams de mantega
- 50 grams de farina
- 10 grams d'oli d'Oliva
- Nou moscada i sal al gust
Elaboració
Rentar les carxofes, tallar-les a rodanxes fines i daurar durant uns minuts en una paella amb oli.
Tallar les patates en daus i escaldar durant dos minuts en aigua amb sal.
Preparar la salsa beixamel fonent la mantega en una paella, afegint la farina i abocant la llet calenta. Barrejar bé per evitar que es formin grumolls. Salar, afegir una mica de nou moscada, portar a ebullició i coure durant alguns minuts.
Untar una font per forn i abocar en el fons una capa de salsa beixamel i una capa de ragoût alla Bolognese. Afegir les carxofes i les patates, col · locar dues plaques de lasanya i seguir aquest procediment fins a completar cinc capes, alternant salsa i fulles.
Empolvorar amb formatge Parmigiano Reggiano ratllat i coure al forn a 200 º C durant 20 minuts.
Notes
Recreació de la tradicional recepta de Romanya, on es combina el ragú a la bolonyesa amb les notes lleugerament amargues de les carxofes i la dolçor de la patata.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Enllaça aquesta recepta:
777 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.