Lasagne a la bolonyesa amb carxofes i patates

Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 10 plaques de lasagne
  • 400 grams de salsa de tomàquet alla bolognese
  • 50 grams de formatge ratllat parmigiano reggiano
  • 3 carxofes
  • 500 grams de patates
  • 900 grams de llet sencera
  • 50 grams de mantega
  • 50 grams de farina
  • 10 grams d'oli d'Oliva
  • Nou moscada i sal al gust

Elaboració

Rentar les carxofes, tallar-les a rodanxes fines i daurar durant uns minuts en una paella amb oli.
Tallar les patates en daus i escaldar durant dos minuts en aigua amb sal.
Preparar la salsa beixamel fonent la mantega en una paella, afegint la farina i abocant la llet calenta. Barrejar bé per evitar que es formin grumolls. Salar, afegir una mica de nou moscada, portar a ebullició i coure durant alguns minuts.
Untar una font per forn i abocar en el fons una capa de salsa beixamel i una capa de ragoût alla Bolognese. Afegir les carxofes i les patates, col · locar dues plaques de lasanya i seguir aquest procediment fins a completar cinc capes, alternant salsa i fulles.
Empolvorar amb formatge Parmigiano Reggiano ratllat i coure al forn a 200 º C durant 20 minuts.

Notes

Recreació de la tradicional recepta de Romanya, on es combina el ragú a la bolonyesa amb les notes lleugerament amargues de les carxofes i la dolçor de la patata.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Enllaça aquesta recepta:

777 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: