Strudel de bolets
Categoria:
Altres
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per al strudel:
- 3 porros o 3 escalunyes picades
- 1/2 paquet de cibulet
- 1 kg de bolets variats (Aquesta recepta és tan agraïda, que pot fer-se amb bolets congelats assortits). No cal que siguin frescos, de manera que el plat surt molt bé de preu.
- 50 grs de mantega
- 200 grams de pernil serrà picat
- 6 fulles de pasta fil
Per a la salsa:
- Uns grans de pebre rosa
- Un got de brou de carn
- 200 ml. de nata líquida
- 1/2 paquet de cibulet
- .
Elaboració
Encendre el forn a 180 º C.
En una paella gran ofegar a temperatura mitjana els porros o les escalunyes, bé picadets, amb la mantega. Ofegar bé fins que la verdura estigui tova però sense arribar a daurar.
Quan els porros estiguin llestos, afegir els bolets. Si els hem comprat congelats, no cal descongelar abans, sinó que podem afegir directament. Ofegar a foc mitjà fins que s'hagi evaporat tot el líquid.
Un cop s'hagi evaporat, afegim el pernil picat i li donem voltes durant un minut. Afegir llavors el cibulet picat i ofegar durant un minut més a foc mitjà. Afegir una mica de pebre negre mòlt i rectificar de sal.
Passem ara a muntar el strudel. Fondre la mantega al microones a màxima potència tapant el recipient amb paper film perquè no salti.
Agafem un full de pasta fil amb cura que no es trenqui (si es trenca una mica, no passa res, perquè anem a superposar 6 fulles).
Col · locar el full sobre una superfície plana empolvorant una mica de farina. Amb l'ajuda d'un pinzell de cuina, pintar amb la mantega fosa la superfície del full. Quan estigui totalment pintada, col · locar sobre un altre full de pasta fil i pintar-la de nou amb mantega. Això cal repetir fins a tenir un total de 6 fulles de pasta fil superposades una damunt d'una altra.
Posar la barreja dels bolets en un costat de la massa, deixant lloc per poder posar les vores de la pasta.
Començar a enrotllar per un extrem per formar un paquet.
Un cop format el paquet col · locar sobre un full de paper vegetal en una safata de forn i pintar amb mantega.
Enfornar a 180 º C fins que estigui daurat (uns 15-20 minuts)
Mentre el strudel s'enforna, passem a fer la salsa. En un cassó posem a escalfar a foc mig la nata amb el brou de carn fins que bulli. Afegim el cibulet picat i el pebre rosa, i ho deixem bullir a foc mitjà fins que redueixi a la meitat. Quedarà una salsa molt concentrada. Rectificar de sal.
Un cop estigui daurat, el traiem del forn i amb ajuda d'un ganivet de serra i molt delicadament perquè no es trenqui, el tallem en porcions. Col · loquem un tros en un plat i ho cobrim amb una mica de salsa. Decorar amb alguns tiges de cibulet.
Notes
El Strudel és un pastís originari d'Europa central, sobretot és típic en la cuina alemanya, suisa y austríaca, normalment està farcit de pomes i nous, encara que també es fa de vegades farcit de fruita i formatge. Hi ha alguns defensors que aposten per l'origen turc del strudel, que ve de la baclava (mare del strudel) introduït a Àustria i Hongria quan les conquestes otomanes, quedant transformada llavors la recepta.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1104 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.