Bacallà amb peus de porc i cargols

Ingredients

  • 8 lloms de bacallà dessalats,
  • 2 peus de porc cuits,
  • 20 cargols cuits i sense la closca,
  • 2 cullerades d'oli,
  • 1 cullerada de vinagre de Xerès,
  • 1 bitxo,
  • 2 grans d'all,
  • 1 litre d'oli d'oliva,
  • Sal i pebre.

Per al brou:

  • 2 quilos d'ossos de porc,
  • 3 decilitres de vi blanc,
  • 1 ceba,
  • 1 cabeça d'alls,
  • ½ porro,
  • 2 pastanagues,
  • Sal i pebre i
  • Unes branquetes de julivert.

Per la salsa agredolç:

  • 2 escalunyes,
  • 8 cullerades de vinagre de Xerès,
  • 2 cullerades de mel,
  • Pell de taronja,
  • Sal i
  • Pebre recent mòlt.

Elaboració

Preparar el brou daurant els ossos trossejats, juntament amb 1 ceba picada fina, el cap d'alls, el porro i les pastanagues.
Un cop estiguin les verdures daurades, afegir el vi blanc i deixar-ho reduir i afegir aigua fins que quedi tot cobert . Salpebrar al gust
Afegir el pebre i el julivert i coure durant 1 hora, colar el líquid resultant i deixar reduir fins que quedi la textura d'una salsa.
Per a la salsa agredolça, picar les escalunyes, sofregir en oli i afegir el vinagre de Xerès, deixar reduir una estona, seguidament mullar-lo amb ½ litre de brou, afegir una mica de pell de taronja i la mel, rectificar de sal i pebre si és necessari i deixar coure a foc lent fins que agafi la consistència de salsa.
Escalfar els peus de porc cuits i desosseulos
A part escalfar l'oli d'oliva i confiteu el bacallà a foc lent fins que estigui cuit al punt, treure l'oli i escórrer.
Saltar els peus de porc desossats en una paella fins que quedin cruixents, depués saltar els cargols.
Servir tot junt acompanyat de la salsa agredolça.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

983 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: