Carn mechada amb alls
Categoria:
Carns
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1kilo de carn de vedella
- Alls,
- Julivert fresc,
- Pebre en gra,
- Sal grossa,
- Oli d'oliva.
4 racions
Elaboració
En un morter matxaques els alls amb el julivert, el pebre i una mica de sal fins a formar una pasta verda.
Obre a la carn forats que la travessen en la seva longitud. (jo poso un ganivet dels allargats i li dono voltes per arrodonir) en aquests forats, (uns tres són els recomanables) introdueixo amb els dits la pasta d'all i julivert.
Si et sobra, la untes per fora de la carn.
Passa el tros de carn per farina i la daures en una cassola amb un fons d'oli.
Quan estigui daurada, li vesses un got d'un bon vi blanc sec, us recomano la manzanilla de Sanlúcar .
Li afegeixes un altre got d'aigua fins que la cobreixi en dos terços.
La poseu a bullir donant la volta de tant en tant, però no tapeu el recipient, que ha de evaporar l'alcohol i l'aigua perquè es faci la salsa.
Quan proveu la salsa i aquesta tingui el punt d'acidesa i de concentració que a vosaltres us agrada, afegiu la sal que creieu que li falta o li rectifiqueu el que us sembli. És a dir si la voleu més àcida li afegiu una mica més de vi, si la voleu més suau, un raig d'aigua més, si més espessa, una mica de farina torrada, etc
Es treu la carn i es deixa refredar, i si no la toqueu fins al dia següent, és millor.
La salsa es guarda a part.
Quan la aneu a servir, talla la carn en fred a rodanxes.
La salsa s'escalfa i se serveix a part en salsera.
Notes
Si vols algun suggeriment per la carn, cinta de llom de porc o vedella. La carn es pot menjar amb salsa o sense, com a tapa, en entrepà, com a plat amb arròs blanc, o puré del que es vulgui, o amanida, o les tres coses. Dura diversos dies, i és la manera de preparar la carn mechada menys insípida que conec.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
961 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.