Terrina de vedella

Ingredients

  • Per a 1 motlle de terrina d’aproximadament 1 litre
  • ½ cullerada d'oli d'oliva
  • 20 g de múrgoles seques
  • 400 g de filets de conill, ben freds
  • 300 g de carn de vedella ben freda
  • 40 g de bacon a petits daus, ben freds
  • 2,5 dl de crema, ben freda
  • 2 ous, ben freds
  • 3 cullerades de xerès
  • 40 g de gel picat,
  • 1 culleradeta de sal
  • Una mica de pebre
  • ½ culleradeta de pebre vermell
  • 1 escalunya
  • 3 branquetes de marduix
  • 50 grams de festucs picats
  • ½ borsa Sulzpulver
  • 1 dl d'aigua, calenta
  • 3 cullerades de xerès

6 racions

Elaboració

Esbandeix el motlle de terrina amb aigua freda.
Forra amb plàstic transparent de cuina i greixa amb una mica d’oli.
Posa les múrgoles en remull en aigua freda,
Separa 2 filets de conill i pica finament els filets restants amb la vedella
Posa la carn picada en un bol i barreja amb la cansalada, la crema, els ous, el xeres, el gel, la sal, el pebre i el pebre vermell
En la picadora, tritura molt fi i a petites porcions, la barreja preparada
Pica finament les escalunyes i el marduix
Esbandeix i esprem les múrgoles
Barreja bé els festucs amb la carn preparada
Preescalfa el forn a 140 graus.
Omple amb una cullera la meitat de la massa al motlle de terrina i aplana bé
Col·loca els dos filets reservats al mig de la terrina, i acaba d'omplir amb el rest de la massa, aplana bé i cobreix amb paper d’alumini
Col·loca la forma sobre una safata per enfornar amb vores altes.
Posa la safata al centre del forn i omple amb aigua bullent.
Cou la terrina uns 90 minuts.
Treu la terrina del forn
Posa una peca de cartó al damunt de la terrina i col·loca un pes a sobre, (per exemple 1 cartó de llet)
Deixa refredar la terrina en el motllo
Treu el pes, el cartó i el paper d’alumini
dissol el Sulzpulver en aigua calenta, afegeix el xeres i deixa refredar fins que és comenci a solidificar
Aboca sobre la superfície de la terrina i deixa refredar a la nevera
Desemmotlla la terrina del motllo
Treu l'embolcall de plàstic transparent de cuina i talla curosament en trossos d'uns 2 cm

Notes

Per a 1 motlle de terrina d’aproximadament 1 litre


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1859 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: